Coronavirus Update

Jocurile il distreaza si ii dau energie

Jocurile il distreaza si ii dau energie

20-24 luni

Hai sa dansam!

Ascultati anumite melodii pe care poti sa intreprinzi anumite actiuni – ceva cu un ritm puternic ca micutul sa poata dansa si ceva lent ca sa paseasca incet ca si cum n-ar vrea sa trezeasca pe cineva.

Este foarte distractiv pentru copii sa defileze pe muzica si cei mai multi reusesc. Aceste jocuri ii vor antrena imaginatia si ii vor dezvolta simtul ritmului.

Distractie cu baloane

Baloanele sunt perfecte pentru jocuri in casa – se misca indeajuns de incet pentru a fi urmarite si relativ usor de prins.

Umfla unul, da-i drumul usor si lasa-l pe copilul tau sa incerce sa il prinda. Acesta este un joc bun pentru dezvoltarea abilitatilor de numarare si coordonare mana-ochi.

Ce auzi?

Ia un prosop mare sau o patura in gradina si asezati-va pe ea impreuna. Spune-i copilului tau sa inchida ochii si sa asculte cu atentie.

Dupa aproximativ un minut intreaba-l ce a auzit si spune-i ce ai auzit tu: Vantul printre copaci, o pasare cantand, o masina care tocmai a trecut.

Acesta este un joc excelent pentru dezvoltarea auzului si a abilitatilor descriptive.

Prinde-ma daca poti

Copiilor le place sa fie urmariti. Scopul acestui joc este sa fie prins, mai ales daca stie ca primeste o imbratisare si il gadili de fiecare data cand reusesti sa o prinzi.

Ca sa diversifici, prefa-te ca esti tipuri diferite de animale – un leu sau un soarece. Este un joc excelent ca sa va incarcati amandoi cu energie.

Alina Sica
Redactor Copilul.ro


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum