Coronavirus Update

Jocurile ii dezvolta abilitatile

Jocurile ii dezvolta abilitatile

16-20 luni

Petrecere cu ceai

Intr-o zi insorita, umple o sticla mare cu ceai. Prefa-te ca ai „venit la ceai” si incurajeaza-l sa toarne ceai si sa umple ceasca.

Acest joc amuzant ii va provoca abilitatile de coordonare si il va ajuta sa invete despre proprietatile apei – de exemplu, ca intotdeauna curge in jos, nu in sus.

Modele de constructii

Acest tip de joc necesita o anumita concentrare din partea copilului tau, asa ca este mai bine sa il jucati cand este odihnit.

Foloseste blocurile lui pentru construit pentru a crea modele simple cum ar fi 3 la rand sau "doua sus, doua jos" pentru a face un patrat.

Incurajeaza-l sa foloseasca late blocuri pentru a copia modelul. Apoi, lasa-l sa construiasca ce model vrea el, pe care trebuie sa il copiezi tu.

Asezarea obiectelor in forme il va ajuta sa isi dezvolte abilitatile de rezolvare a problemelor.

Invarte-o pana la mine

Mingiile sunt unele dintre jucariile preferate ale copiilor. Mingiile care sar mult in sus trebuie tinute afara, dar mingiile moi pot fi folosite cu succes in casa pe post de jucarii.

Cel mai bun joc ce implica mingiile este o versiune simpla a "prinde". Amandoi stati pe podea, cu fata unul spre celalalt, cu picioarele despartite si labele picioarelor alipite.

Acum poti sa rotesti mingea inante si inapoi, unul spre celalalt, fara ca aceasta sa depaseasca limita picioarelor voastre.

Acest joc este benefic dezvoltarii fortei muschilor bratelor si coordonarii mana-ochi.

Culegator tanar

Mergeti impreuna la o plimbare si luati o galetusa cu voi. Adunati obiecte mici care il starnesc interesul copilului tau – pietre, frunze, conuri de pin.

Copilul tau va dori sa duca galeata, dar nu fi surprins daca o varsa si incepe sa le adune din nou. Copiii de aceasta varsta adora sa umple recipientele doar ca sa le poata goli din nou. Intre timp, isi exerseaza miscarile mainilor si isi dezvolta dexteritatea.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum