Coronavirus Update

Galbenusul crud in alimentatia copilului

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Ii pot da unui baietel de 1,6 luni galbenus crud?(sub forma de sodou) Ii administrez 2,5 ml ulei de peste special pentru copii ce contine:vit A=275ug,vit D=18,4ug,vit E=9,2mg. Ii mai dau si cele 2 picaturi de vigantol sau este suficienta vitamina D din ulei? Mentionez ca am intrebat dr.pediatru si nu a stiut sa-mi raspunda. Va multumesc
Produsele de origine animala (oua, lapte, carne) pot vehicula diversi agenti infectiosi, de ceea este recomandata consumarea acestora, atat de catre copii cat si de catre adulti, dupa o preparare termica corespunzatoare.

Desigur ca exista diverse preparate alimentare care contin ou crud (maioneza, sodou, unele inghetate) si exista unele conceptii incetatenite referitoare la efectul „terapeutic” al galbenusului de ou crud la copii.

Insa oferind astfel de produse copilului va asumati riscul unor toxiinfectii alimentare.

Doza minima de vitamina D recomandata este de 400UI/zi care e echivalentul a 100μg/zi. Asadar cantitatea administrata de dumneavoastra din ulei de peste (D=18,4μg) este doar o mica parte din doza necesara.

Pentru profilaxia rahitismului la copii este necesar un aport de 400-800UI/zi, asigurat prin administrarea a 1-2 picaturi de Vigantol/zi.


Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-
Detalii specialist  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum