Coronavirus Update

Fetita mea nu mai vrea la olita!

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Am o fetita de 2 ani care a inceput sa faca la olita de la varsta de 1 an si 5 luni, dar de doua saptamani nu mai spune cand face, decat in momentul in care a facut pe ea. Ce ma sfatuiti sa fac si carui medic trebuie sa ma adresez? Medicul pediatru mi-a spus ca poate avea o criza de personalitate si sa nu ma ingrijorez, dar totusi nu pot sta linistita. Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns. Multumesc
Medicul pediatru are probabil dreptate. In jurul varstei de doi ani au loc anumite modificari de personalitate: copilul cere independenta si se poate chiar supara teribil cand nu i se acorda (noi numim astfel de crize "temper tantrum", iar doctorii englezi cand vorbesc despre crizele de doi ani spun "the terrible twos").

Cel mai bine este sa asezati copilul pe oala cat mai des, si anume o data la doua ore si in plus de cate ori a facut pe ea (pentru ca spre disperarea parintilor in adevaratele crize de personalitate copilul sta pe oala fara sa faca nimic, dupa care face pe el. S-a intamplat asa? Atunci inapoi la oala!)

De asemenea e bine sa-i aratati ca e mare rusine sa faca pe ea si sa o laudati de cate ori face la oala: este o mare realizare care merita chiar un premiu sau cel putin un sarut.Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR specialist in medicina familiei

www.doctordragomir.ro  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum