Coronavirus Update

Dezvolta-i abilitatile prin joc

Dezvolta-i abilitatile prin joc

Tu si copilul tau va veti distra foarte mult jucand aceste jocuri simple care il vor ajuta sa se dezvolte.

12-16 luni

Trezirea la viata

Prefa-te ca jucaria lui preferata de plus este reala – fa-o sa mearga, sa mearga la culcare sau sa danseze prin camera. Include-o in activitatile zilnice – asezand-o la masa, de exemplu.

Daca vorbesti tot timpul despre ce faci, il vei ajuta sa isi dezvolte abilitatile lingvistice.

Prefa-te ca esti fericit sau trist ca sa il inveti ce sunt sentimentele si emotiile dezvoltandu-i imaginatia.

Impinge-ma, trage-ma

Daca observi ca incearca sa se ridice si sa mearga, ajuta-l sa exerseze folosind un joc de impins si tras. Intrebuinteaza un obiect mobil cum ar fi scaunul lui sau cutia cu jucarii.

In timp ce se tine de margini ca sa se sprijine, tu poti sa tii partea cealalta si sa o echilibrezi. Apoi, trage usor cutia spre tine ca sa il incurajezi sa paseasca inainte.

In curand, va incepe sa impinga in timp ce tu tragi usor de ea. Astfel, va prinde incredere in el pana cand intr-o zi va merge in sfarsit.

Bate din palme fericit

Acum, copilul tau poate sa iti tina palmele desfacute, dar va dura ceva pana va invata sa bata din palme. Deocamdata, tine-i tu palmele unite sau lasa-l sa le tina el pe ale tale dupa ce le apropii.

Aseaza-l pe podea cu fata spre tine sau in poala ta si canta si bate din palme in ritmul muzicii. Toate aceste lucruri ii vor dezvolta capacitatile lingvistice precum si coordonarea mana-ochi.

Cine se ascunde aici?

Copilului tau ii va placea sa joace jocuri simple de v-ati ascunselea. Dimineata, dupa ce va treziti, ascundeti-va pe rand sub asternuturi; iar daca esti in baie foloseste un prosop mare.

Ca sa va distrati si sa radeti si mai mult, stimuleaza-l in timp ce se ascunde. „Hmm, acesta e un picior? Sau o mana?” Jocurile de acest gen il va invata ca daca el nu vede ceva, nu inseamna ca nu e acolo.

Cand este infasurat in prosop, du-l in alta camera. Va fi incantat ca va observa ca este intr-un loc nou.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum