Coronavirus Update

Constipatia la copilul de 1 an

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Fetita mea are 1 an si 8 luni, de o vreme insa incontinuu e constipata, am incercat sa ii dau supozitor, nu ajuta eu decat sa-i dau medicamente, mai bine v-as intreba ce are sau ce nu are voie sa manace pentru a nu se constipa? Va multumesc.
Cel mai frecvent constipatia este rezultatul unei alimentatii necorespunzatoare si poate fi combatuta prin simpla corectare a dietei.

Astfel pentru prevenirea si combaterea constipatiei, atat la copii cat si la adulti, se recomanda:

 • consumul zilnic corespunzator de lichide
 • consumul zilnic de alimente bogate in fibre: cereale integrale, fructe si legume proaspete (prin preparare termica o parte din fibre sunt distruse)
 • evitarea alimentatiei exclusiv pe baza de carne, oua, branza si semipreparate
 • activitate fizica regulata.

  Nu sunt alimente care „are voie sau n-are voie” sa le consume, atat timp cat primeste o alimentatie sanatoasa si diversificata.

  Daca in ciuda unei alimentatii corespunzatoare, constipatia persista, adresati-va medicului pediatru pentru a exclude anumite afectiuni care se pot manifesta prin constipatie cronica.


  Alina Pop-Began
  - Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-
  Detalii specialist  •  

   Interpretare simptome

   semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

   Afla acum