Coronavirus Update

Chalazionul la copilul mic

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Am un baietel de 1 an si 7 luni si are chalazion recidivant la ambii ochi la ploapele inferioare. Va rog sa ma ajutati cu un tratament medicamentos sau naturist, nu vreau sa recurg la inca o operatie.
Chalazionul este o inflamatie granulomatoasa nedureroasa a unei glande (Meibomius) de la nivelul pleoapelor, care produce un nodul cat un bob de mazare in interiorul pleoapei.

Ca tratament: chalazionul poate fi operat (incizat si drenat) sau injectat cu glucocorticoizi. Insa atitudinea terapeutica este  stabilita numai de catre medicul specialist oftalmolog.
Nu exista tratament naturist care sa vindece chalazionul.

In general tratamentele naturiste nu vindeca o boala: ele pot preveni aparitia sau reaparitia unor boli sau pot ajuta la tratarea unor afectiuni cand sunt administrate alaturi de tratamentele conventionale.


Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva- Detalii specialist  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum