Coronavirus Update

Baietelul meu are depuneri de piatra pe dinti!

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Copilul meu, in varsta de 1 an si 10 luni, are piatra pe primii patru dintisori de jos. Are aceste depuneri de la 1 an si 6-7 luni si daca dispar intr-un loc, apar in altul. Va rog sa-mi explicati care ar putea fi cauza. Va multumesc mult.
Piatra dentara apare prin precipitarea si depunerea unor saruri, in special saruri de claciu, printr-un mecanism foarte asemanator celui prin care se depune tartru pe un robinet.

Cel mai bine este sa incepeti sa spalati copilul pe dintisori (abia la 3 ani i se poate cere copilului sa se spele singur pe dinti).

Alte elemente care favorizeaza aparitia placii calcare si care trebuie evitate sunt: apa dura, apa minerala, suplimente nutritive  (cockteiluri de vitamine) administrate ca atare sau adaugate in hrana, administrarea de fluor sau de produse care contin fluor in scop "preventiv".


Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR
specialist in medicina familiei

www.doctordragomir.ro

Cauti un raspuns la problemele copilului tau?  Adreseaza si tu o intrebare!  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum