Coronavirus Update

Alte jucarii pentru copii

Jucariile de sortare a formelor

Acestea ajuta la invatarea formelor si stabilirii relatiei dintre diferite obiecte. Poate ca pare usoara manevra introducerii unui bat printr-un cerc, insa pentru copilul de 1 an este nevoie de exercitiu pentru reusirea acestui lucru. In timp, copilul isi da seama ca o forma patrata nu intra printr-un orificiu rotund sau viceversa.

Exista jocuri complexe care dezvolta in paralel mai multe abilitati fizice si psihice: de exemplu LEGO, alcatuit din piese mai mari (cele mici sunt recomandate doar dupa 3 ani), ofera posibilitatea exersarii mai multor tipuri de exercitii.

Jucariile polifonice

Copii adora sa faca zgomot, cu cat mai mult si cu cat mai tare cu atat mai bine. Copii incearca sa capteze atentia celor din jur prin tipete sau alte zgomote. La aceasta varsta doresc sa fie in centrul atentiei si isi dau seama ca pot obtine acest lucru prin diferite metode, printre care cel mai bine cunoscute fiind manifestarile zgomotoase.

Exista o multitudine de jocuri si jucarii care ghitaie, zdrangane, canta, imita sunetele scoase de animale si care sunt considerate extrem de interesante pentru copilul mic.

Dintre obiectele recomandate in acest scop sunt instrumentele muzicale precum tamburina, xilofonul, orga sau pianul pentru copii. Folosirea acestora are si un scop educativ pe langa cel distractiv. Niciodata nu este prea devreme sa se exploreze un potential talent muzical, stim ca sunt copii care la varsta de 3-4 ani pot sa reproduca cu exctitate piese, arii sau cantece intregi daca sunt stimulati in acest scop.

Jucariile sau cadourile de depozit

Achizitionarea jucariilor depinde pe langa factorii descrisi anterior si posibilitatile materiale a parintilor. De multe ori copilul isi doreste o anumita jucarie, care insa este foarte scumpa si pe care parintii nu si-o permit. Apar astfel destule frustrari si nemultumiri, mai ales la o varsta la care copilul nu intelege notiunile materiale.

Aceste sentimente se intensifica mai ales atunci cand copilul frecventeaza un anumit anturaj cu posibilitati materiale mai bune si astfel cu mai multe jucarii.

Investitia in diferite jucarii, jocuri sau alte obiecte cu scop educativ este recomandata ori de cate ori exista fondurile necesare unei astfel de investitii. Exista diferite ocazii speciale (aniversari, reusite la nivel educational-gradinita scoala, sarbatori), in care copilul asteapta cu nerabdare sa primeasca anumite cadouri sau atentii.

Cresterea unui copil cere resurse materiale enorme, incepand de la asigurarea confortului casnic, jucarii, educatie si distractie, de aceea multi parinti deschid un cont de economii imediat dupa nasterea copilului.

Jucariile pentru baie

Incepand cu varsta de 1 an, imbaierea devine o adevarata distractie pentru copil. Odata cu utilizarea cazii pentru imbaiere si cresterea spatiului de joaca, creste si libertatea de exprimare a copilului.

Exista o gama larga de jucarii care pot fi folosite in apa, ratuste, pesti sau hipopotami din plastic, recipiente care pot fi umplute cu apa. Odata cu inaintarea in varsta copilul va dori sa faca baie cu jucariile preferate.
Parintii trebuie sa fie atenti si sa excluda in acest caz jucariile electronice sau cele cu baterii, cele care se pot degrada la contactul cu apa (jucarii din plus).


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum