Coronavirus Update

Uleiurile eterice


In ceaiul verde se gasesc, in functie de sortiment, diferite uleiuri eterice care determina aroma caracteristica.

Nici pana in prezent nu au putut fi identificati toti compusii, fiind vorba de mai multe sute de substante.

Fiecare sortiment de ceai are propriile sale combinatii de substante aromate, care se regasesc in gustul si mirosul tipic ale ceaiului verde.

Exista, de exemplu, uleiuri eterice care miros a iarba proaspata, a frunzis, a fan, a vanilie sau a orhidee. Unele ceaiuri poseda si o aroma naturala de fructe si au gust de mango sau de piersici.

Prin perceperea unui miros placut, bautorul de ceai va fi in acelasi timp stimulat si relaxat. Starea de spirit se imbunatateste o data cu capacitatea de concentrare.

Uleiurile eterice au totodata un efect antibacterian. Deoarece ele sunt usor volatile si se descompun la caldura, ceaiul verde nu trebuie preparat cu apa fiarta.

Cu cat este mai nobil sortimentul de ceai si mai fina aroma, cu atat trebuie sa fie mai scazuta temperatura apei. Soiurile cele mai valoroase isi etaleaza cel mai bine aroma la circa 60°C, pe cand pentru ceaiurile mai tari, temperatura optima este de 90°C.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum