Clickmed
programare rapida la medic

Dezechilibre hormonale

Exista mai multe feluri de boli care afecteaza sistemul glandular, precum si o serie de medicamente facute din extracte hormonale care au efect bine definit asupra organismului uman. De exemplu cand glanda tiroida nu secreta suficienti hormoni, dezvoltarea fizica si psihica a unui copil este clar incetinita. Copilul se misca lent, are pielea uscata si parul aspru, iar vocea e joasa. Fata poate avea un aspect pufos, umflat. Poate exista obezitate. Metabolismul bazal al copilului (rata la care organismul arde combustibilii in repaus) este mai scazut decat normal. O doza adecvata de medicamente cu hormoni tiroidieni produce o imbunatatire remarcabila a afectiunii.

Un copil cu o statura normala e foarte putin probabil sa aiba o afectiune endocrina. De multe ori la baietii mai grasuti, in anii care preced adolescenta, penisul apare mai mic decat este in realitate, deoarece coapsele groase par atat de mari comparativ cu el, iar straturile de tesut adipos de la baza lui pot masca pana la 3/4 din lungimea reala. Majoritatea acestor baieti au o dezvoltare normala la pubertate, iar multi dintre ei dau jos greutatea in exces pana la aceasta varsta.

In mod cert, fiecare copil care nu creste intr-un ritm normal sau intr-o proportie echilibrata dintre diferite segmente ale corpului, care apare lent, mototol, nervos, sau are alte tulburari asemanatoare, trebuie examinat de medic. Dar daca acesta gaseste ca statura sa mai redusa e o trasatura de familie iar starea psihica doar rezultatul unor necazuri in viata de zi cu zi, atunci copilul are nevoie de ajutor pentru a se adapta in societate si la cerintele vietii, nu cautarea unor leacuri magice.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum