Clickmed
programare rapida la medic

Cianoza periorala

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Fetita mea in varsta de 9 ani are senzatia de lipsa de aer si trage aer adanc in piept la intervale scurte de timp. Am fost la medic care ne-a spus ca are lipsa de calciu. A luat calciu 10 zile dar este tot asa. Pe langa asta daca sta in soare se albeste in jurul buzelor. As dori sa stiu daca poate fi alta cauza si daca totusi este de la lipsa de calciu dupa cat timp se amelioreaza simptomele?
Cianoza periorala poate aparea intr-adevar in multe afectiuni, in principal in cele care implica o proasta circulatie a sangelui sau o afectare a oxigenarii acestuia, fie ca este vorba de o respiratie slab eficienta din punct de vedere al schimburilor gazoase sau de alte afectiuni de origine cardiaca sau vasculara care determina aceasta oxigenare sangvina deficitara.

Daca medicul la care ati apelat a stabilit ca lipsa de calciu este cauza acestor pobleme, este bine sa stiti ca acest elemet chimic se absoarbe mult mai bine si ajunge la nivel tisular mult mai eficient daca administrarea se va face impreuna cu vitamina D2, de asemeni administrarea de calciu sa fie insotita de "bai de soare" (razele ultraviolete stimuleaza sinteza vitaminei D2 la nivel tegumentar); un alt element care favorizeaza o buna absorbtie a calciului fiind magneziul.

Refacerea concentratiilor fiziologice de calciu necesita timp, pe langa masurile amitite – astfel ca este bine sa nu va pierdeti increderea si sa respectati sfaturile medicului curant.

Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum