Zamosita (hibiscus trionum)
Principalele calitati ale plantei sunt: emolienta, diuretica, saluretica - favorizeaza eliminarea sarurilor de clor si sodiu. In fitoterapie se utilizeaza partea aeriana a plantei si se recolteaza in perioada infloririi plantei.
Uz intern:
- afectiuni digestive in special cele ale stomacului, afectiuni urinare, calculi urinari, cistite, litiaza renala, nevralgii dentare, nisip urinar, pielite - sub forma de infuzie, decoct sau macerat in alcool.
Uz extern:
- afectiuni dermatologice, eczema, furuncule, matreata - sub forma de comprese sau spalaturi cu decoct.
Citeste si
Arhiva-
Atrezia de esofag, un defect congenital
Atrezia de esofag este un defect congenital rar intalnit care consta in lipsa unei parti a esofagului, ceea ce determina inexistenta unei conexiuni intre cavitatea bucala si stomac, esofagul fiind reprezentat de doua segmente separate. Ca urmare a acestei dezvoltari...citeste mai mult
-
Aditivii alimentari - potential perturbator endocrin
Aditivii alimentari sunt substante folosite ca ingrediente in prepararea alimentelor, nefiind consumate ca atare. Rolul lor este de a spori proprietatile organoleptice ale alimentelor in timpul prepararii, ambalarii si transportului, pentru a imbunatati gustul, textura,...citeste mai mult
-
Agnozia, o tulburare rara
Agnozia este o tulburare rara care se caracterizeaza prin incapacitatea de a identifica si recunoaste persoane, obiecte sau sunete folosind unul sau mai multe simturi, desi functia senzoriala nu este afectata. citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter