Lintea (lens culinaris)
Lintea infloreste din luna mai pana in luna iulie. In scop fitoterapeutic se utilizeaza semintele.
Lintea contine fibre, proteine, amidon, glucide, lipide, calciu, sodiu, magneziu, mangan, fosfor, fier, vitamina a, vitamina b, vitamina c.
Planta are calitati galactogene, tonice. Este utilizata in gastronomie, intrand in componenta preparatelor culinare.
Uz intern:
- convalescenta, stimularea lactatiei, dispepsie, efort intelectual, astenie, boli hepatie, anemie feripriva, afectiuni gastrointestinale, hipercolesterolemie, boli cardiace - sub forma de fiertura, faina.
Uz extern:
- abcese, plagi - sub forma de cataplasma.
Contraindicatii:
- Consumul de linte nu se recomanda in cazul bolilor de rinichi.
Citeste si
Arhiva-
Alcoolul in exces: efecte acute si cronice asupra organismului
Consumul de alcool este larg raspandit si social acceptat in multe culturi, insa abuzul sau consumul excesiv poate avea consecinte grave asupra sanatatii. Alcoolul afecteaza multiple organe si sisteme, in special ficatul, inima si creierul, iar efectele pot fi atat acute,...citeste mai mult
-
Somnul – pilon ignorat al sanatatii
Somnul nu este doar un moment de odihna, ci un proces activ si complex, esential pentru functionarea optima a organismului. Lipsa somnului adecvat este asociata cu o gama larga de afectiuni, de la tulburari metabolice si boli cardiovasculare, pana la deteriorarea...citeste mai mult
-
Stresul emotional de sarbatori si cum sa-ti protejezi inima
Sarbatorile de iarna sunt pentru multi un timp de bucurie, reuniune si relaxare.Totusi, paradoxal, acestea pot fi si o perioada de stres intens, cu efecte directe asupra inimii. Aceste situatii pot fi prevenite sau diminuate prin obiceiuri simple si planificare atenta. citeste mai mult


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter