Lintea (lens culinaris)
Lintea infloreste din luna mai pana in luna iulie. In scop fitoterapeutic se utilizeaza semintele.
Lintea contine fibre, proteine, amidon, glucide, lipide, calciu, sodiu, magneziu, mangan, fosfor, fier, vitamina a, vitamina b, vitamina c.
Planta are calitati galactogene, tonice. Este utilizata in gastronomie, intrand in componenta preparatelor culinare.
Uz intern:
- convalescenta, stimularea lactatiei, dispepsie, efort intelectual, astenie, boli hepatie, anemie feripriva, afectiuni gastrointestinale, hipercolesterolemie, boli cardiace - sub forma de fiertura, faina.
Uz extern:
- abcese, plagi - sub forma de cataplasma.
Contraindicatii:
- Consumul de linte nu se recomanda in cazul bolilor de rinichi.
Citeste si
Arhiva-
Johnson & Johnson amana livrarea...
La cateva ore dupa ce SUA a cerut suspendarea imunizarii cu serul Johnson & Johnson, ca urmare a aparitiei unor cazuri de cheaguri de sange in randul persoanelor vaccinate, compania amana livrarea vaccinului sau anti-COVID catre statele europene. citeste mai mult
-
MedLife anunta concluziile primei...
MedLife anunta concluziile primei etape in studiul privind raspunsul imun al organismului dupa vaccinarea anti-COVID-19: “Post-vaccinare, riscul de infectare este foarte mic. Doar 1% dintre persoanele vaccinate din studiul nostru s-au infectat cu SARS-CoV-2 la zece zile...citeste mai mult
-
La cat timp se face rapelul daca...
In Romania, si nu numai, sunt destul de multe persoane care s-au infectat cu COVID-19 dupa prima doza de vaccin. Ce se intampla cu rapelul, in astfel de situatii? Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, a facut cateva precizari cu privire la...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter