Ghimbirul (zingiber officinale)
In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacina (rizomii) care este noduroasa, de culoare alba, de 5-6 cm lungime. Planta contine ulei volatil, fenoli, amidon, rasini, mucilagii. Are calitati carminative, diaforetice, antimicrobiene, antispastice. Gustul este intens si iute.
Ghimbirul este cunoscut ca o planta aromata, utilizata si in gastronomie ca si condiment,
Uz intern:
- greturi, varsaturi, colici abdominale, rau de miscare, circulatie periferica defectuasa, febra, tuse, boli reumatice - sub forma de infuzie, decoct.
Uz extern:
- luxatii, micoze cutanate, fibrozite, dureri de gat - sub forma de gargara, bai locale, comprese.
Contraindicatii:
- Utilizarea ghimbirului este contraindicata in caz de ulcer gastric si duodenal.
Citeste si
Arhiva-
Metode de a combate pierderile de memorie in menopauza
Daca sunteti o femeie cu varsta de cel putin 40 de ani, cu siguranta stiti ce presupune menopauza. Menopauza reprezinta sfarsitul fertilitatii si implicit a ciclurilor menstruale si survine de regula in jurul varstei de 50 de ani. citeste mai mult
-
Hemoragiile pelvine: o patologie critica
Hemoragiile pelvine reprezinta de regula sangerari cu originea in organele reproducatoare sau ale sistemului urinar: uretra, uterul la femei, vagin. Hemoragia este de cele mai multe ori exteriorizata prin vagin la femei, respectiv uretra la barbati, insa uneori poate sa...citeste mai mult
-
Halucinatiile olfactive - ce sunt si cum ne afecteaza
Halucinatiile olfactive sau fantosmia reprezinta o patologie ce face pacientul sa simta mirosuri ce nu se afla de fapt acolo, in mediul sau, asa numitele "mirosuri fantoma". Uneori, halucinatiile olfactive sunt un semn al unor patologii neurologice precum boala Parkinson,...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter