Ghimbirul (zingiber officinale)
In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacina (rizomii) care este noduroasa, de culoare alba, de 5-6 cm lungime. Planta contine ulei volatil, fenoli, amidon, rasini, mucilagii. Are calitati carminative, diaforetice, antimicrobiene, antispastice. Gustul este intens si iute.
Ghimbirul este cunoscut ca o planta aromata, utilizata si in gastronomie ca si condiment,
Uz intern:
- greturi, varsaturi, colici abdominale, rau de miscare, circulatie periferica defectuasa, febra, tuse, boli reumatice - sub forma de infuzie, decoct.
Uz extern:
- luxatii, micoze cutanate, fibrozite, dureri de gat - sub forma de gargara, bai locale, comprese.
Contraindicatii:
- Utilizarea ghimbirului este contraindicata in caz de ulcer gastric si duodenal.
Citeste si
Arhiva-
Ecoendoscopia, tehnica moderna de...
Ecoendoscopia (sau endoscopia cu ultrasunete) este o procedura medicala care combina endoscopia cu tehnologia de ultrasunete pentru a examina organele interne ale corpului uman. Aceasta implica inserarea unui endoscop flexibil intr-un orificiu corporal, precum gura sau...citeste mai mult
-
Autoexaminarea sanilor in preventia...
Autoexaminarea sanilor reprezinta un examen de inspectie si palpare a sanilor, realizat de catre paciente acasa, singure. Autoexaminarea se realizeaza pentru a creste nivelul de autocunoastere a sanilor, a structurilor si aspectului acestora, astfel incat eventualele...citeste mai mult
-
Bursita genunchiului
Bursita genunchiului reprezinta inflamatia bursei situata la nivelul articulatiei genunchiului. Bursa este un sac umplut de lichid, cu rol in reducerea frictiunii si presiunii dintre oasele ce formeaza articulatia. Orice regiune din bursa genunchiului se poate inflama,...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter