Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Psihoterapeut Mariana Ene

Psihoterapeut. Logoped

Clinica Oana Nicolau

Mariana Ene, logoped, Asociatia Medicilor Independenti

Certificari si specializari:
Logoped
Psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentala si hipnoza

Tulburari de pronuntie (nu se emit corect anumite sunete, se omit sau se inlocuiesc cu altele)
Dificultati in insusirea limbajului scris-citit
Tulburari de ritm si fluenta a vorbirii (se repeta unele sunete, silabe, cuvinte sau se fac pauze prea lungi)
Vocabular prea sarac raportat la vârsta
Refuzul de a comunica cu cei din jur
Tulburari ale limbajului pe fondul altor tulburari mai grave
Afazie
Psihoterapie – Terapie individuala, copii si adulti
Psihoterapie – Terapie de cuplu
Psihoterapie – Terapie de familie

Despre mine:
A fi logoped e un lucru mai rar intâlnit, multi oameni nici nu stiu cu ce se ocupa, dar pentru mine inseamna impletirea fabuloasa a celor doua domenii pe care le-am iubit si le iubesc in viata: limba româna cu gramatica aferenta ei si psihologia.

Am fost o norocoasa prin faptul ca m-am aflat in preajma copiilor. De la ei, eu am invatat foarte multe lucruri: cum sa ma comport, ce discutii sa abordez in functie de vârsta si de nivelul de dezvoltare al fiecaruia, ce trucuri sa folosesc pentru a le atrage atentia, când sa fiu ferma si când flexibila, jucausa si pusa pe sotii, cum sa-i determin sa aiba rezultate in terapie si cum sa-i iubesc indiferent de problemele pe care le au, de diagnostice, de rasa sau de etnie. Alaturi de ei am reintrat in lumea basmelor si a jocurilor. Pentru asta le sunt profund recunoscatoare. si ...nu ai timp si nu ai cum sa te gândesti la altceva in paralel, atunci când ai in fata ta un copil.

Psihoterapia a aparut in viata mea atunci când anumite probleme personale m-au pus la mare incercare si ,,nu am mai stiut pe unde sa scot camasa,,. Am lucrat cu mine, am plâns si am mers mai departe. Am devenit pasionata de psihoterapie si am facut dezvoltare personala, terapie individuala, terapie de grup si chiar terapie de cuplu, toate acestea concretizându-se in bagajul de cunostinte pe care acum il detin. Apoi am citit, am experimentat si am inteles ca cel mai important lucru este sa dai ascultare vocii interioare, sa fii in armonie cu trupul tau si sa ai CURAJ. Sa-ti dai voie sa fii asa cum simti, fara temeri fata de judecata celorlalti, fara anxietati si fara oprelisti. Sa faci din tine cea mai buna varianta a ta si sa te bucuri din plin. Sa nu cauti raspunsuri la cei din jur, ci sa le cauti in tine. Noi insine suntem cei ce stim cel mai bine cum vrem sa stea lucrurile in propria noastra viata.

Asa ca, te invit sa parcurgi drumul catre tine, spre a te regasi, a te cunoaste si a te bucura de tine! Promit sa te asist, sa te incurajez si sa te provoc sa o faci.

Te astept!

Articole publicate in site