Clickmed
programare rapida la medic

Psih. Catalina Dragulanescu

Psiholog

Cabinet psihoterapie psihanalitica Catalina Dragulanescu

Specializare:

Psihologie

Studii:

1993 - 1998: Universitatea Independenta "Titu Maiorescu", Bucuresti.
Facultatea de Psihologie. Specializare: Psihologie Clinica si Psihoterapie.
1986 - 1990: Liceul "Mihai Viteazul", Bucuresti.

Limbi straine: Engleza – fluent.

Experienta Profesionala:

Din 2002: Psiholog la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof.Dr.Al. Obregia" (Sectia XVI).
Din 1998: Practica de psihoterapie psihanalitica si consiliere psihologica.

Lucrari:

2009: "Rolul complexului Oedip in evolutia psihosexuala. Riscuri." - Lucrare prezentata in cadrul atelierului "Caracteristici psihologice ale factorilor de risc in sexualitate" - 5-7 aprilie 2009 – "A 9-a Conferinta Nationala de Medicina Sexualitatii".

2009: "Autonomia pacientului si respectarea confidentialitatii intre deontologic si teleologic in relatia analitica. Reflexii si dileme." – Interventie in cadrul atelierului numit "Aspecte de etica interne si externe relatiei terapeutice" - 21-22 noiembrie 2009 – Conferinta "Dimensiuni etice ale psihoterapiei psihanalitice".

2008: "Psihosexualitatea" - A. Cambosie, A.Dontu, C. Dragulanescu, C. Popescu, V. Ricu, G. Teleki – in volumul "Disfunctia erectila. Ghid clinic de abordare multidisciplinara" - Ed. Medicala 2009 – Sub redactia Nicolae Calomfirescu.

2008: "Psihosexualitate. De ce ?" – Lucrare (colectivul de mai sus) prezentata la "A 8-a Conferinta Nationala de Medicina Sexualitatii (6-8 aprile 2008)".

2004: "Modificari neuropsihice induse de consumul de droguri. Evaluarea si managementul de caz" – Vasilescu L. (coord.), Tihan E., Tihan L., Dragulanescu C., Oprea C., Tudor A. Editura Focus, Bucuresti, 2004.

1994: "Emotii in cadrul maternitatii de substitutie" – articol prezentat la Sesiunea de Comunicari Stiintifice "Omul intre Creatie si Procreatie" organizata de Comisia Studenteasca de Bioetica sub egida Academiei de Stiinte Medicale.

Formare Continua:

• 2009 – Conferinta Nationala "Dimensiuni etice ale psihoterapiei psihanalitice organizata de "Fundatia Romano-Olandeza pentru Psihoterapie Psihanalitica".
• 2009 – A 9-a Conferinta Nationala de Medicina Sexualitatii cu participare internationala, avand tema "Sanatatea sexuala – factori de risc".
• 2008 – A 4-a Conferinta Internationala a Confederatiei Europene de Psihoterapii Psihanalitice "Traditie, tranzitie, inovatie in psihanaliza".
• 2008 – A 8-a Conferinta Nationala de Medicina Sexualitatii cu participare internationala, avand tema "Psihosexualitatea si disfunctiile sexuale".
• 2007 – Cursul "Atelierele de psihologie clinica si interventii de consiliere si psihoterapie a cuplului si a sexualitatii" - organizat de Universitatea "Titu Maiorescu" Bucuresti.
• 2003 – 2004 – Program de pregatire "Educatie continua in domeniul adictiilor" MATROM si supervizat de European Addiction Training Institute (EATI) impreuna cu Inst. Jellinek (Olanda) la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof.Dr.Al. Obregia".
• 2002 – Program de pregatire "Noi abordari terapeutice in adictii si alcoolism" organizat de ONG ALIAT si European Addiction Training Institute (EATI) la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof.Dr.Al. Obregia".
• 1996 – Participare la Primul Congres International al Consiliului Mondial de Psihoterapie (World Council for Psychotherapy WCP).
• 1994 – Participare la Conferinta Internationala de Psihoterapie "Evolution of Psychotherapy".

Apartenenta la Asociatii Profesionale:

La Asociatia Europeana de Psihoterapie (EAP) – din 1994.

La Asociatia Romana Pentru Psihoterapie Psihanalitica (ARPP) (Membra a Federatiei Romane de Psihoterapie si a Confederatiei Europene de Psihoterapii Psihanalitice) – din 2000.

La Asociatia Psihologilor din Romania – din 2002.

La Colegiul Psihologilor din Romania – din 2007.

Atestate:

• Atestate de libera practica in "Psihologie clinica" si in "Psihoterapie psihanalitica" eliberate de Colegiul Psihologilor din Romania.
• Certificat de practica independenta in psihoterapie psihanalitica eliberat de Asociatia Romana Pentru Psihoterapie Psihanalitica.