Clickmed
programare rapida la medic

Tenoktil, capsule

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Tenoktil, capsule

Compozitie
Fiecare capsula contine 20 mg de tenoxicam.

Actiune terapeutica
Tenoktil (tenoxicam) este un nou agent nesteroidian analgezic si antiinflamator din clasa oxicami. Are un T 1/2 lung, ceea ce conduce la administrarea zilnica a unei singure capsule. Studiile clinice efectuate la pacienti cu: artrita reumatoida, osteoartrita, spondilita anchilozanta, guta, reumatism non-articular, demonstreaza ca administrarea zilnica de 20 mg de tenoxicam produce efecte analgezice si antiflogistice, fiind un medicament bine tolerat.

Indicatii
Tenoktil este indicat in: artrita reumatoida, osteoartrita, spondilita anchilozanta, guta, reumatism non-articular (tendinita, bursita, sciatica, lombalgii).

Doze si mod de administrare
Adulti: regimul de dozare uzual recomandat este de 20 mg (o capsula) pe zi. Pentru tratamentul artritei gutoase, regimul de dozare recomandat este de 40 mg zilnic, timp de 2 zile, urmat de 20 mg zilnic pentru urmatoarele 5 zile. Copii: nu a fost stabilita siguranta medicamentului la copii.

Contraindicatii
Tenoktil nu trebuie administrat la pacientii cu ulcer peptic activ, tulburari hepatice active, tulburari renale sau hepatice severe si la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la medicament.

Masuri de precautie
Sarcina si alaptare: administrarea de Tenoktil nu este recomandata la femei in perioada de sarcina si alaptare.

Reactii adverse
La regimul obisnuit de dozare utilizat in tratament, Tenoktil este bine tolerat. Apar efecte secundare gastrointestinale la 7% dintre pacienti (dureri epigastrice, greata, indigestie), urmate mai putin frecvent de efecte secundare la nivelul sistemului nervos central (cefalee, vertij). tratamentul trebuie intrerupt daca apar sangerari intestinale. Tenoktil poate inhiba agregarea trombocitelor si poate prelungi timpul de sangerare. Aceste efecte trebuie luate in considerare la pacientii care vor suporta operatii chirurgicale. In cazul aparitiei unor efecte neasteptate consultati medicul.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire

    Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

  • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule

    Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

  • Opiu

    Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult

  • Otoscleroza

    Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter