Clickmed
programare rapida la medic

Rid (riduri)

Diferite tipuri de riduri - Exista doua tipuri de riduri:
- ridurile de expresie apar foarte devreme. Ele sunt legate de activitatea muschilor mimici prinsi de piele (muschi cu cel putin o insertie pe piele).
- ridurile de imbatranire care apar dupa 50 ani.

Cauze - Un rid este provocat de ruperea fibrelor elastice ale dermului si de o atingere a restului de tesut conjunctiv sub influenta imbatranirii, a slabirii sau a incretirii expresive a pielii. El poate sa se accentueze sub influenta soarelui, a vantului si a tutunului.

Tratament - Exista diferite tratamente pentru riduri:
- O dermabraziune se efectueaza cu ajutorul unui disc abraziv sau al unui glaspapir foarte fin, care permite atenuarea reliefurilor de o parte si de alta a ridurilor.
- Un lifting poate face sa dispara ridurile, mai ales cele de pe frunte, prin "intinderea" cutelor formate de structurile cutanate lasate.
- Un peeling este realizat cu ajutorul unor substante ca zapada carbonica, azotul lichid, rezorcina, acidul trieloracetic, fenolul sau acidul glicocolic.
- O ridicare a ridulelor (riduri mici) se face fie cu ajutorul ineluziilor in profunzime a unor fragmente dermice, scoase de cele mai multe ori din partea superioara si interioara a coapsei (plica inghinala), fie cu ajutorul colagenului injectabil destinat sa ridice ridulele. Injectiile cu silicon sunt mai rar intrebuintate din cauza riscului de migrare a siliconului, care, sub efectul gravitatii, se acumuleaza frecvent la marginea buzei pe care o ingroasa. Pomezile cu penetrare transcutanata sunt actualmente in curs de experimentare.

Prevenire - Numarul si amplitudinea ridurilor cresc cu varsta. Evolutia ridurilor este insotita de subtierea epidermului si de fractionarea fibrelor elastice ale dermului. Doar o excelenta igiena a vietii poate intarzia aparitia ridurilor.
Sinonim: crevasa cutanata.

Citeste si

Arhiva
  • Cremele de la A la Z

    Generalitati Cum poate fi aleasa cea mai buna crema? In primul rand persoanei trebuie sa-i placa caracteristicile percepute: mirosul, consistenta, absorbabilitatea. Apoi ar trebui sa aiba efectul maxim, astfel ca este nevoie de timp pentru a o verifica. Crema...citeste mai mult

  • Obiceiuri care afecteaza sanatatea pielii

    Generalitati Pielea dvs. este cel mai mare organ al corpului si este supusa agresiunilor in fiecare zi. Aceasta este expusa in mod constant la factorii de mediu, iar epiderma (dar si straturile de sub aceasta) va fi afectata cu timpul, acest lucru devenind...citeste mai mult

  • Mituri despre frumusete

    Generalitati Ideal ar fi ca frumusetea interioara sa triumfe asupra aspectului exterior, dar oamenii sunt conceputi sa le pese de aparente, de modul in care arata. Posterele sau reclamele filmate, la diverse produse pentru ingrijirea parului sau corpului prezinta...citeste mai mult

  • Cum tratezi petele pigmentare?

    Ce sunt petele pigmentare Petele pigmentare sunt acele pete inchise la culoare ce pot aparea pe orice parte a corpului, dar predomina la nivelul fetei. Petele pigmentare de la nivelul fetei pot fi deseori o povara. Petele pigmentare se gasesc sub diverse denumiri:...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter