Organolepatic
Organolepatic se refera la modalitatea de evaluare a unui produs sau a unei marfi prin utilizarea simturilor. Aceasta metoda include examinarea gustului, mirosului, texturii si aspectului.
Cuvantul "organolepatic" vine de la termenul grecesc "organon", care inseamna "instrument", si "lepsis" care inseamna "a lua cu mana".
Metoda organoleptica este folosita in mod traditional in industria alimentara pentru a evalua calitatea si acceptabilitatea unui produs. Este o metoda extrem de subiectiva, deoarece depinde de perceptiile individuale ale persoanei care efectueaza evaluarea. Totusi, este esentiala in evaluarea caracteristicilor senzoriale ale produselor alimentare.
Pe scurt, textul "organolepatic bazat pe simturi" se refera la o evaluare a unui produs sau a unei marfi bazata pe perceptiile senzoriale ale individului, explorand gustul, mirosul, textura si aspectul produsului.
Citeste si
Arhiva-
MedLife atinge capitalizare de 1 miliard euro la BVB si dovedeste ca este cea mai valoroasa companie a sectorului de sanatate din Romania
MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania si singura companie cu capital romanesc din topul operatorilor de profil, anunta atingerea unei capitalizari bursiere de 1 miliard de euro la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), devenind astfel cea mai...citeste mai mult
-
De ce avem pofta de dulciuri in perioadele stresante
Pentru a satisface nevoile energetice ridicate ale creierului din anumite perioade, se poate fie sa se creasca consumul din toate alimentele, fie sa se consume doar alimente dulci. citeste mai mult
-
De ce migrenele afecteaza cu precadere femeile?
Migrenele sunt mai mult decat o simpla durere de cap puternica, reprezentand o tulburare complexa ce determina creierul sa proceseze anormal informatiile senzoriale. citeste mai mult


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter