Coronavirus Update

Nexavar

Publicat la data de: 12 Martie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Nexavar

Indicatii
Nexavar se utilizeaza pentru tratarea pacientilor care sufera de urmatoarele boli: - carcinom hepatocelular (un tip de cancer hepatic); - carcinom cu celule renale in stadiu avansat (un tip de cancer renal), cand tratamentul anticanceros cu interferon alfa sau interleukina-2 nu a dat rezultate sau nu poate fi utilizat. Deoarece numarul pacientilor cu carcinom hepatocelular si carcinom cu celule renale este redus, aceste boli sunt considerate „rare”, iar Nexavar a fost desemnat „medicament orfan” (un medicament folosit in boli rar intalnite) la 11 aprilie 2006 si la 29 iulie 2004. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Doze si mod de administrare

Tratamentul cu Nexavar trebuie supravegheat de medici cu experienta in terapiile anticanceroase. Nexavar se administreaza in doze de doua comprimate de doua ori pe zi, fara alimente sau la o masa saraca in grasimi. tratamentul continua atata timp cat aduce beneficii pacientului, fara prea multe efecte secundare.

Actiune terapeutica

Substanta activa continuta de Nexavar, sorafenib, este un inhibitor al proteinkinazei. Aceasta inseamna ca sorafenibul blocheaza anumite enzime specifice cunoscute sub denumirea de proteinkinaze. Aceste enzime pot fi gasite in anumiti receptori de pe suprafata celulelor canceroase, unde sunt implicate in cresterea si raspandirea celulelor canceroase, precum si in vasele sanguine care alimenteaza tumorile, unde sunt implicate in dezvoltarea noilor vase sanguine. Nexavar actioneaza prin incetinirea vitezei de crestere a celulelor canceroase si prin intreruperea alimentarii cu sange care sustine cresterea celulelor canceroase.

Compozitie
Nexavar este un medicament care contine substanta activa sorafenib. Este disponibil sub forma de comprimate rotunde, de culoare rosie (200 mg).


Contraindicatii
Nexavar nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la sorafenib sau la oricare alt ingredient al acestui medicament.

Reactii adverse
In cadrul studiilor, cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Nexavar (observate la mai mult de 1 pacient din 10) au fost limfopenia (valori scazute ale limfocitelor, un tip de globule albe), hipofosfatemia (valori scazute de fosfat in sange), hemoragia (sangerarea), hipertensiunea (tensiune arteriala ridicata), diareea, greata (starea de rau), varsaturile, eruptiile cutanate, alopecia (caderea parului), „sindromul mana-picior” (eruptii cutanate si dureri la nivelul palmelor si talpilor), eritemul (inrosirea), pruritul (mancarimea), fatigabilitatea (oboseala), durerile, precum si valori crescute ale amilazelor si lipazelor (enzime produse de pancreas). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Nexavar, a se consulta prospectul.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Dermatita de contact cu proteine Dermatita de contact cu proteine

  Dermatita de contact cu proteine este o reactie alergica la nivelul pielii care este indusa de proteine ( de origine animala sau vegetala). Pacientii cu astfel de dermatita pot acuza : mancarime, arsuri, intepaturi sau durere in zona afectata. In cazuri rare, dupa...citeste mai mult

 • Complicatiile neurologice in sarcina Complicatiile neurologice in sarcina

  Durerea de cap in timpul sarcinii este frecventa. De obicei, pacienta se adreseaza neurologului pentru a primi asigurarea ca nu apare nicio problema medicala grava. Dintre durerile de cap care apar in timpul sarcinii, durerile de cap cu tensiune benigna sunt observate cel...citeste mai mult

 • Tulburarile de deglutitie in disfagia neurogena Tulburarile de deglutitie in disfagia...

  Structurale esofagiene sau a unor boli digestive. Incidenta maxima a tulburarilor de deglutitie este inregistrata in randul persoanelor varstnice.citeste mai mult

Comunitate

 • Donez Nexavar

  Donez Nexavar 200 mg pentru tratamentul carcinomului hepatocelular. Le pot trimite oriunde in tara cu rugamintea ca destinatarul medicamentelor sa imi prezinte documente care atesta ca urmeaza acest tratament. Multumesc!

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter