Clickmed
programare rapida la medic

Loperamid clorhidrat, capsule

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Loperamid clorhidrat, capsule

 • substanta activa: clorhidrat de loperamida,
 • recomandat in: diaree,
 • actiune terapeutica: se utilizeaza pentru tratamentul unui episod brusc (acut) de diaree

Ce este Loperamid Clorhidrat si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Loperamid Clorhidrat contine clorhidratul de loperamida, care apartine unui grup de medicamente denumite inhibitori ai peristaltismului, antipropulsive. Loperamid Clorhidrat se utilizeaza pentru tratamentul unui episod brusc (acut) de diaree.

In caz de diaree, Loperamid Clorhidrat face scaunele mai consistente si mai putin frecvente.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Loperamid Clorhidratasa cum este recomandat in acest prospect. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doze si mod de administrare
Doza de Loperamid Clorhidrat pe care trebuie sa o utilizati depinde de varsta dumneavoastra.

Puteti utiliza Loperamid Clorhidrat oricand in cursul zilei.
Capsulele trebuie inghitite cu o cantitate de lichid.

Adulti
Pentru episodul brusc (acut), administrati 2 capsule Loperamid Clorhidrat o data, apoi o capsula Loperamid Clorhidrat, dupa fiecare scaun eliminat. Daca aveti un scaun solid sau tare sau daca trec 24 de ore fara a avea scaun, intrerupeti tratamentul.
Dar: Nu administrati mai mult de 8 capsule Loperamid Clorhidrat in decurs de 24 de ore!

Adolescenti cu varsta peste 12 ani
Pentru episodul brusc (acut) de diaree, administrati o capsula Loperamid Clorhidrat, apoi continuati cu o capsula Loperamid Clorhidrat pentru fiecare scaun eliminat. Daca copilul are un scaun solid sau tare sau daca trec 24 de ore fara a avea scaun, intrerupeti tratamentul.
Dar: nu dati niciodata mai mult decat doza recomandata pe zi si pe kilogram de greutate corporala a copilului dumneavoastra!

Greutatea copilului in kilograme (kg): De la 54 kg; Numarul maxim de capsule de Loperamid Clorhidrat� pe zi: Niciodata mai mult de 6 capsule Loperamid Clorhidrat

Daca aveti nelamuriri, cereti explicatii medicului dumneavoastra sau farmacistului

Daca scaunele devin normale sau daca nu a fost eliminat un scaun timp de 12 ore opriti administrarea de Loperamid Clorhidrat. Daca aveti nelamuriri, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Loperamid Clorhidrat
In cazul in care utilizati o doza mai mare decat cea recomandata pot sa apara: simptome neurologice (stupor, tulburari de coordonare, somnolenta, mioza, hipertonie musculara si deprimare respiratorie), retentie de urina si ileus. Copiii pot fi mult mai susceptibili decat adultii la efectele asupra sistemului nervos.

Daca uitati sa utilizati Loperamid Clorhidrat
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati Loperamid Clorhidrat
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de loperamida sau la oricare dintre celelalte componente ale Loperamid Clorhidrat.
- daca aveti sange in scaun sau daca aveti febra;
- daca aveti o inflamatie a abdomenului inferior (de exemplu colita ulceroasa sau colita pseudomembranoasa ca rezultat al utilizarii antibioticelor);
- daca medicul v-a spus ca incetinirea activitatii intestinului trebuie evitata, de exemplu, daca sunteti constipat sau abdomenul dumneavoastra este balonat.
- la copii cu varsta sub12 ani (datorita formei farmaceutice si dozei).
Daca aveti nelamuriri, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Precautii

Aveti grija deosebita cand utilizati Loperamid Clorhidrat

- Desi Loperamid Clorhidrat opreste diareea, nu va trata cauza acesteia. Ori de cate ori este posibil, cauza diareii trebuie, de asemenea, tratata.

- Cand aveti diaree, pierdeti multe lichide. De aceea, trebuie sa inlocuiti lichidele pierdute (sa beti mai multe lichide). Farmacistul va fi in masura sa va ofere o pulbere speciala care contine zahar si saruri. Cand este adaugata in apa, aceasta va inlocui sarurile pe care le-ati pierdut in timpul unui episod diareic.

In cazul unui atac brusc (acut) de diaree, Loperamid Clorhidrat va opri de obicei simptomele in decurs de 48 ore. Daca lucrurile nu se petrec asa, intrerupeti tratamentul si adresati-va medicului dumneavoastra.

Daca aveti SIDA si sunteti tratati cu Loperamid Clorhidrat pentru diaree, daca aveti orice semn de balonare a abdomenului, intrerupeti imediat tratamentul cu Loperamid Clorhidrat si informati-l pe medicul dumneavoastra.

Informati-l pe medicul dumneavoastra daca aveti probleme cu ficatul; este posibil sa aveti nevoie de ingrijire medicala atenta cat timp luati Loperamid Clorhidrat.

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

In special, informati-l pe medicul dumneavoastra daca utilizati medicamente care incetinesc activitatea stomacului si intestinelor (de exemplu anticolinergice), pentru ca acestea pot determina un efect prea puternic al medicamentului.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Daca sunteti gravida sau credeti ca sunteti gravida, trebuie sa-l informati pe medicul dumneavoastra, care va decide daca puteti sa utilizati Loperamid Clorhidrat.

Se recomanda sa nu utilizati Loperamid Clorhidrat daca alaptati, deoarece cantitati mici din Loperamid Clorhidrat se excreta in laptele dumneavoastra.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Oboseala, ametelile sau somnolenta pot insoti diareea. De aceea, se recomanda sa fiti precaut cand conduceti vehicule si folositi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Loperamid Clorhidrat

Loperamid Clorhidrat contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.
Loperamid Clorhidrat contine tartrazina (E 102). Poate provoca reactii alergice.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Loperamid Clorhidrat poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Loperamid Clorhidrat este de obicei bine tolerata si este putin probabil sa apara reactii adverse, daca este administrata conform recomandarilor medicului.

Pot sa apara: constipatie si balonare, precum si dificultate de a urina.
In timpul utilizarii Loperamid Clorhidrat au fost raportate cazuri izolate de reactii alergice si, in unele cazuri, reactii severe de hipersensibilizare, incluzand soc anafilactic, reactii anafilactoide, edem angioneurotic si eruptii buloase, incluzand sindrom Stevens-Johnson, eritem polimorf si necroliza epidermica toxica, eruptietrecatoare pe piele, urticarie si mancarimi.

Daca aveti aceste manifestari, opriti tratamentul cu Loperamid Clorhidrat si, daca aceste reactii sunt severe, adresati-va medicului dumneavoastra.

Urmatoarele simptome pot sa apara uneori, dar acestea pot fi datorate chiar episodului diareic: disconfort sau durere abdominala, greata si varsaturi, oboseala, ameteli si somnolenta, uscaciunea gurii si flatulenta.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Loperamid Clorhidrat

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original.
Nu utilizati Loperamid Clorhidrat dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

- Substanta activa este clorhidratul de loperamida. O capsula contine clorhidrat de loperamida 2 mg.
- Celelalte componente sunt: continutul capsulei-amidon de porumb, lactoza monohidrat; capsula (capac si corp)-dioxid de titan (E 171), tartrazina (E 102), rosu Allura C (E 129), albastru stralucitor FCF (E 133), gelatina.

Ambalaj

Loperamid Clorhidrat se prezinta sub forma de capsule cu capac si corp de culoare crem-opac, continand o pulbere de culoare alba sau aproape alba.
Este ambalat in cutii cu 2 blistere a cate 5 capsule.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

S.C. Remedia SRL
Str. Papusoiului nr. 2, sector 5, Bucuresti, Romania

Acest prospect a fost aprobat in Februarie 2009

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Capsula endoscopica - generalitati,...

  Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

 • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Diferenta dintre cafeaua clasica si...

  Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

 • Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Normele privind suplimentele...

  Ordin nr. 1069 din 19/06/2007 pentru aprobarea Normelor privind suplimentele alimentare Avand in vedere prevederile ARTICOLUL 20 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor,...citeste mai mult

 • Dublu la acelasi pret in probioticul Jarro-Dophilus+FOS Dublu la acelasi pret in probioticul...

  In perioada 01 iulie – 30 septembrie 2011, primesti dublu la achizitionarea probioticului Jarro-Dophilus + FOS de la Secom! Fiecare flacon contine acum 200 de capsule in loc de 100. Jarro-Dophilus+FOS este un probiotic de ultima generatie, care contine...citeste mai mult

Comunitate

 • Loperamid si yasmin

  Buna ziua, Imi spunei va rog daca Loperamid si Smecta interactioneaza cu yasmin? Multumesc!

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter