Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Fluconazol, capsule

Publicat la data de: 30 Decembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Fluconazol, capsule

Ce este Fluconazol, capsule si pentru ce se utilizeaza

Indicatii:

Mod de administrare

Luati intotdeauna Fluconazol Rompharm exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. inghititi capsula intreaga, impreuna cu un pahar cu apa.

Adulti
150 mg ca doza unica.
Medicii uneori prescriu doze diferite de aceasta. Luati intotdeauna medicamentul exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra.
Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Varstnici
Se recomanda aceleasi doze ca si la adult.
Pacienti cu probleme renale
Se recomanda aceleasi doze ca si la adult.
Cat de repede se vor vedea rezultatele tratamentului?

Candidoza vaginala
Starea dumneavoastra ar trebui sa inceapa sa se imbunatateasca in decurs de cateva zile; unele femei observa o imbunatatire in decurs de o zi. Daca simptomele nu dispar in termen de cateva zile, adresati-va medicului dumneavoastra.

Candidoza penisului
Starea dumneavoastra ar trebui sa inceapa sa se imbunatateasca in decurs de cateva zile dar poate dura si pana la o saptamana. Daca simptomele nu au disparut dupa o saptamana, adresati-va medicului dumneavoastra.

Daca luati mai mult Fluconazol Rompharm decat trebuie
Daca luati prea multe capsule deodata este posibil sa va simtiti rau. in acest caz, contactati imediat medicul dumneavoastra sau cea mai apropiata unitate medicala. in cazul unui posibil supradozaj, puteti auzi, vedea, simti sau gandi lucruri care nu sunt reale (halucinatii si comportament paranoid). Poate fi necesara instituirea unui tratament simptomatic (masuri de sustinere si, daca este necesar, lavaj gastric).

Daca uitati sa luati Fluconazol Rompharm
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Daca uitati sa luati o doza, luati-o imediat ce va amintiti. Daca se apropie momentul la care trebuie sa luati doza urmatoare, nu mai luati doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Nu luati Fluconazol, capsule daca:

 • sunteti alergic (hipersensibil) la fluconazol, la alte medicamente pe care le-ati luat pentru tratarea infectiilor cu fungi sau la oricare dintre componentele medicamentului Fluconazol Rompharm. Simptomele pot fi senzatie de mancarime, inrosire a pielii sau dificultati de respiratie;
 • luati astemizol sau terfenadina (medicamente antihistaminice pentru tratamentul alergiilor);
 • luati cisaprida (un medicament folosit pentru afectiuni ale stomacului);
 • luati pimozida (un medicament folosit pentru afectiuni mintale);
 • luati chinidina (un medicament folosit pentru tulburari de ritm cardiac);
 • luati eritromicina (antibiotic folosit pentru tratarea infectiilor).

Aveti grija deosebita cand utilizati Fluconazol si spuneti medicului dumneavoastra daca:

 • suferiti de boli de ficat sau rinichi;
 • suferiti de boli de inima, inclusiv tulburari de ritm cardiac;
 • aveti valori anormale ale concentratiei de potasiu, calciu sau magneziu in sange;
 • apar reactii cutanate severe (senzatie de mancarime, inrosire a pielii) sau dificultati de respiratie.

Copii
Desi acest medicament este destinat adultilor, poate fi utilizat de catre adolescenti (cu varsta cuprinsa intre 12 si 17 ani) daca tratamentul este obligatoriu si nu exista alte variante de tratament potrivite, modul de administrare fiind acelasi ca la adult.

Interactiuni medicamentoase
Informati imediat medicul dumneavoastra daca luati astemizol, terfenadina (medicamente antihistaminice pentru tratamentul alergiilor), cisaprida (un medicament folosit pentru afectiuni ale stomacului), pimozida (un medicament folosit pentru afectiuni mintale), chinidina (un medicament folosit pentru tulburari de ritm cardiac) sau eritromicina (antibiotic folosit pentru tratarea infectiilor) deoarece aceste medicamente nu trebuie luate impreuna cu Fluconazol Rompharm (vezi pct. “Nu luati Fluconazol, capsule”).

Informati medicul dumneavoastra daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente:

 • rifampicina sau rifabutina (antibiotice folosite pentru tratarea infectiilor);
 • alfentanil, fentanil (utilizate pentru anestezie);
 • amitriptilina, nortriptilina (utilizate pentru tratarea depresiei);
 • amfotericina B, voriconazol (utilizate pentru tratarea infectiilor fungice);
 • medicamente care fluidifica sangele si previn formarea cheagurilor de sange (warfarina sau alte medicamente asemanatoare);
 • benzodiazepine (midazolam, triazolam sau medicamente asemanatoare) utilizate pentru a va ajuta sa dormiti sau pentru a va linisti;
 • carbamazepina, fenitoina (folosite in tratamentul epilepsiei);
 • nifedipina, isradipina, amlodipina, felodipina si losartan (pentru tratarea hipertensiunii arteriale – presiune mare a sangelui);
 • ciclosporina, everolimus, sirolimus sau tacrolimus (folosite la pacientii cu transplant pentru a preveni respingerea acestuia);
 • ciclofosfamida, alcaloizi din Vinca (vincristina, vinblastina sau medicamente asemanatoare) utilizate pentru tratamentul cancerului;
 • halofantrina (utilizata pentru tratamentul malariei);
 • statine (atorvastatina, simvastatina si fluvastatina sau medicamente asemanatoare) utilizate pentru scaderea concentratiilor mari de colesterol;
 • metadona (utilizata in durere);
 • celecoxib, flurbiprofen, naproxen, ibuprofen, lornoxicam, meloxicam, diclofenac (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS);
 • contraceptive orale;
 • prednison (medicament steroidian);
 • zidovudina, cunoscut si sub denumirea de AZT; saquinavir (utilizat in infectia cu HIV);
 • medicamente utilizate pentru tratarea diabetului zaharat, precum clorpropamida, glibenclamida, glipizida sau tolbutamida;
 • teofilina (folosita in tratamentul astmului bronsic);
 • vitamina A (supliment alimentar).

Acest medicament contine o cantitate mica de lactoza (glucida din lapte). Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Medicamentul contine in compozitia capsulei doi coloranti azoici, azorubina (E 122) si negru stralucitor (E 151), care pot provoca reactii alergice.

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Fluconazol, capsule impreuna cu alimente si bauturi
Acest medicament poate fi administrat intre mese sau in timpul acestora.

Sarcina si alaptarea

Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida, incercati sa ramaneti gravida sau alaptati. Nu luati Fluconazol Rompharm daca sunteti gravida, incercati sa ramaneti gravida sau alaptati decat daca v-a fost recomandat de catre medicul dumneavoastra.

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

In cazul in care conduceti vehicule sau folositi utilaje trebuie sa aveti in vedere faptul ca pot aparea ocazional ameteli sau convulsii.

Reactii adverse posibile

Greata, dureri abdominale, diaree, flatulenta, rash, cefalee, modificari ale testelor functionale renale, hematologice si hepatice, reactii cutanate exfoliative, contracturi musculare, leucopenie, trombocitopenie si alopecie; rare cazuri de anafilaxie.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Fluconazol

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.

Medicamentul nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Nu utilizati Fluconazol daca observati ca blisterul este deteriorat.

Informatii suplimentare

Continut
Substanta activa este fluconazolul. O capsula contine fluconazol 150 mg.
Celelalte componente sunt: continutul capsulei lactoza monohidrat, amidon de porumb, amidon de porumb pregelatinizat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, laurilsulfat de sodiu, stearat de magneziu; capsula – corpgelatina, dioxid de titan (E 171), galben de chinolina (E 104), azorubina (E 122); cap-gelatina, dioxid de titan (E 171), galben de chinolina (E 104), azorubina (E 122), albastru brevetat V(E 131), negru stralucitor (E 151).

Ambalaj
Fluconazol Rompharm se prezinta sub forma de capsule cu cap de culoare verde opac si corp de culoare alb-ivoriu opac, cu aspect lucios, continand granule de culoare alba pana la aproape alba.
Fluconazol Rompharm este ambalat in cutie cu un blister din PVC/Al, continand o capsula.

Fabricantul
S. C. Rompharm Company SRL
Str. Eroilor nr. 1A, Otopeni, judetul Ilfov
Romania

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire

  Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

 • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule

  Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

 • Opiu

  Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult

 • Otoscleroza

  Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

 • Fluconazol în sarcina?

  Buna seara. Astăzi am aflat că sunt însărcinată, ultima menstruatie fiind pe 20 septembrie, însă acum 2- 3 saptamani am luat o pastilă de fluconazol 150 mg si 3 zile de ospen. Care sunt riscurile?

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter