Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Fermenti pancreatici

Publicat la data de: 11 Ianuarie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Fermenti pancreatici

Compozitie:
Un drajeu contine pancreatina 275mg (echivalent cu o activitate enzimatica minima per drajeu, de: 18 u.W activitate proteolitica, 6 u.W activitate lipolitica si 6.5g activitate amilolitica) si excipienti: amidon de porumb, zahar, gelatina, talc, acetoftalat de celuloza, polisorbat 80, polietilenglicol 400, carbonat de calciu, colorant Sunset Yellow (E 110), ceara galbena, ceara carnauba.
Descrierea produsului:
FERMENTI PANCREATICI este un preparat enzimatic digestiv, cuprinde fermenti pancreatici: proteolitici, lipolitici si amilolitici. Acest produs asigura dizolvarea grasimilor, proteinelor si carbohidratilor, ajuta digestia si mentine tractul digestiv in stare optima.
Indicatii:
Este indicat ca tratament in:
- pancreatita cronica;
- Fibroza chistica pancreatica (la copii);
- Tulburarii digestive prin exces alimentar la bolnavii cu insuficenta secretorie a pancreasului (profilactic si curativ);
- Dischinezie biliară;
- Colite si enterocolite.
Mod de administrare:
Adulti:
Se administreaza oral 1 drajeu de 3 ori pe zi, in timpul meselor principale sau imediat dupa masa. Drajeurile se inghit intregi cu putina apa.
Pentru copii:
dozele de adminstrare se vor recomanda de către medic.
Reactii adverse:
Dozele mari administrate la copii pot provoca leziuni perinale.Exceptional pot sa apara reactii alergice imediat dupa administrare, mai ales la copii cu fibroza chistica.
Contraindicatii:
Hipersensibilitate la pancreatina sau la oricare dintre componentele produsului.Acutizari ale pancreatitei cronice.
Prezentare:
Cutie cu un flacon continand 30 drajeuri.
Pastrare:
A nu se lasa la indemana copiilor!A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj !A se pastra la temperaturi cuprinse intre 8- 15�C, in ambalajul original!A nu se depasi doza zilnica recomandata!Acest produs nu inlocuieste un regim alimentar variat!supliment alimentar notificat la Institutul de Bioresurse alimentare.
Producatorul :
S.C. FABIOL S.A.B-dul Timisoara nr.50, sector 6, Bucuresti, Romania

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva

Gasesti in Comunitate

  • Diaree postcolecistectomie

    Acum un an am suferit o operatie de colecistectomie si de atunci am diaree imediat dupa masa, zgomote in stomac si intestine (sun buric)si flatulenta dimineata imediat dupa trezire. Scaunul este moale dimineata si diaree dupa masa. Se poate trata asa ceva? Am incercat diverse medicamente insa...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter