Clickmed
programare rapida la medic

Dissenten, sirop

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Dissenten, sirop

Indicatii:
Dissenten este indicat in tratamentul simptomatic al bolilor diareice acute, cat si in recaderile din formele cronice de diaree.
Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta fata de produs.
Medicamentul nu trebuie administrat la copiii mai mici de 4 ani datorita posibilitatii supradozarii relative, cauzata de o posibila imaturitate a functiei hepatice, foarte importanta pentru metabolizarea loperamidului. In cazul administrarii gresite la copiii mai mici de 4 ani, sub forma supradozarii absolute (absorbtia accidentala a unei doze excesive) sau relative (prin acumularea in sange a medicamentului nemetabolizat, desi administrat in doza corecta), pot sa apara urmatoarele efecte: constipatie si ca pentru multe alte medicamente (ca de exemplu sulfamidele), in cazul imaturitatii barierei hematoencefalice, efecte secundare de tipul depresiei sistemului nervos central, asociate cu somnolenta si bradipnee. In aceste cazuri pacientul trebuie tinut sub stricta supraveghere timp de 48 de ore pentru a pune in evidenta toate eventualele manifestari depresive ale sistemului nervos central.
Daca este necesar, se va face un tratament simptomatic, nefiind utila administrarea vreunui antidot.
Administrare:
Adulti: doza initiala este de 2 comprimate; ulterior se administreaza cate un comprimat dupa fiecare scaun diareic. In general o doza zilnica de 3-4 comprimate este suficienta. Nu se recomanda depasirea dozei de 8 comprimate pe zi.

Copii peste 5 ani: doza initiala este de 1 comprimat, ea fiind urmata de cate un comprimat dupa fiecare scaun diareic.
Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 2-3 comprimate pe zi, in functie de varsta. Pe masura normalizarii scaunelor, doza se reduce si in cazul aparitiei constipatiei tratamentul trebuie oprit. In cazul bolilor diareice acute, un tratament timp de 5 zile este in general suficient.
Actiune:
Dissenten actioneaza prin diminuarea selectiva a motilitatii intestinale. Dissenten inhiba activitatea peristaltica actionand direct asupra musculaturii netede longitudinale si circulare din peretele intestinal, interactionand cu neuronii vegetativi de tip colinergic si noncolinergic.
Precautii:
Supradozarea poate produce constipatie. In aceste cazuri este recomandabil sa se recurga la spalatura gastrica, provocarea vomei, clisma sau administrarea de laxative. La femeile gravide si in special in primele 3 luni de sarcina, produsul trebuie administrat numai in caz de neaparata necesitate si sub stricta supraveghere medicala.
Reactii adverse:
In foarte putine cazuri s-a constatat un abdomen sensibil si uscaciunea gurii (xerostomie).
Conditii de pastrare:
Dissenten se poate pastra la temperatura camerei, fara sa fie nevoie de conditii deosebite de depozitare.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Suplimente pentru un sistem imunitar puternic

    Generalitati Suplimentele alimentare sunt medicamente naturale care vin in ajutorul formarii de energie. Acestea se gasesc sub forma de tablete, sirop, baton etc. si furnizeaza organismului substante nutritive necesare dietei zilnice. Tratamentele de profilaxie cu...citeste mai mult

  • Ceapa - 100% sanatate naturala

    Generalitati Ceapa, alimentul atat de folosit de fiecare dintre noi la gatit, are si nenumarate proprietati terapeutice. Nu vom insista in acest articol pe calitatile culinare ale cepei, ci vom incerca sa detaliem la ce este ea utila ca tratament naturist. Ceapa este...citeste mai mult

  • Mierea de albine

    Generalitati Mierea este un aliment dulce, lichid siropos produs natural de catre albine ca hrana pentru ele insele. Culoarea aurie si gustul delicios sunt inconfundabile. Dupa ce albinele culeg nectarul de la o floare, il amesteca cu produse chimice din saliva lor...citeste mai mult

  • Indulcitorii naturali - care sunt cele mai bune optiuni?

    Cei mai folositi indulcitori naturali Indulcitorii naturali provin direct din flori si plante, cu foarte putine procese de prelucrare. Cateva exemple sunt reprezentate de stevie, fructul calugarului si siropul de yacon. Multe persoane se distanteaza de zaharul de...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter