Coronavirus Update

Deticene, flac.inj.

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Deticene, flac.inj.


Indicatii:
Melanom malign metastatic, sarcoame, boala Hodgkin.
Contraindicatii:
Alergie la dacarbazina, depresie medulara severa, sarcina, alaptare; se evita sau prudenta in prezenta infectiilor acute.
Administrare:
In injectii sau perfuzii intravenoase 2-4,5 mg/kilocorp si zi timp de 10 zile, se poate repeta la intervale de 4 saptamani; sau 250 mg/m2 si zi timp de 5 zile, se poate repeta la intervale de 3 saptamani; sau cantitatea totala introdusa ca doza unica. In cure chimioterapice, conform schemei de tratament; obisnuit 100 mg/m2 si zi in cicluri de 4-5 zile cu pauze de 3 saptamani.
Actiune:
Compus triazenic cu proprietati citostatice, actioneaza probabil ca agent alchilant si antimetabolit purinic.
Compozitie:
Flacon continand dacarbazina 100 mg, sub forma de pulbere pentru prepararea de solutie injectabila (cutie cu un flacon continand substanta activa si o fiola a 10 ml apa distilata ca solvent).
Reactii adverse:
Frecvent deprimare medulara cu leucopenie, trombocitopenie, rareori anemie (se controleaza regulat hematopoieza pentru a evita accidente toxice grave).
Deseori anorexie, greata, voma (se administreaza in prealabil fenobarbital si/sau un antivomitiv).
Mai rar diaree (se recomanda restrictia de apa si alimente 4-6 ore inainte de administrare).
Uneori congestia fetei, parestezii, alopecie, eruptii eritematoase sau urticariene, fotosensibilizare.
Foarte rar tromboza venei hepatice si necroza hepatocelulara letala, soc anafilactic; ocazional, dupa circa o saptamana de la injectarea unei doze mari poate aparea un sindrom pseudegripal, cu astenie, febra, mialgii, stare de rau.

Introducerea paravenos provoaca iritatie marcata, chiar necroza.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Simptomele gripei la bebelusi Simptomele gripei la bebelusi

  Gripa este o afectiune respiratorie cauzata de un virus. Deoarece este extrem de contagioasa, are o raspandire comunitara accelerata, putand declansa foarte rapid o epidemie sau o pandemie. Aceasta afecteaza sistemul respirator, in primul rand: nas, gat, putand sa ajunga...citeste mai mult

 • Defectele de sept ventricular pot cauza complicatii cardiace, atunci cand nu sunt tratate la timp Defectele de sept ventricular pot...

  Defectul de sept ventricular este un defect congenital al inimii, ceea ce inseamna ca este prezent de la nastere. Inima are 4 camere, separate prin 2 septuri: sept atrial si sept ventricular. Prezenta unui orificiu in septul ventricular impiedica separarea celor doi...citeste mai mult

 • Angioedem ereditar Angioedem ereditar

  Angioedemul ereditar este estimat ca afecteaza 1 din 50,000 de persoane, in intreaga lume. Exista 2 tipuri principale, dintre care tipul 1 este responsabil de 85% din cazuri. Unele studii au demonstrat existenta tipului 3, care este insa foarte rar. citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter