Clickmed
programare rapida la medic

Dafnegin, ovule

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Dafnegin, ovule

Ce este Dafnegin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Dafnegin este indicat in tratamentul infectiilor micotice vulvo-vaginale si peri-anale suprainfectate bacterian sau nu.

Mod de administrare

Dafnegin crema vaginala

Doza recomandata este de 5 g crema vaginala (un aplicator) pe zi, inainte de culcare, timp de 6 zile consecutiv sau conform recomandarilor medicului. Durata maxima a tratamentului este de 14 zile. Dafnegin crema vaginala se administreaza prin aplicarea cremei adanc in vagin. Cea mai buna pozitie pentru aplicare este culcat pe spate, cu picioarele usor indoite. Pentru a preveni reinfectarea, se recomanda aplicarea cremei vaginale si pe tegumentele din jurul organelor genitale si peri-anal.

Dafnegin ovule

Doza recomandata este de 100 mg ciclopirox olamina (un ovul) timp de 3 - 6 zile, in functie de gravitatea infectiei sau conform recomandarilor medicului.

Instructiuni de utilizare

Dafnegin crema vaginala, 1 %

Se insurubeaza aplicatorul la capatul tubului cu crema si se umple, strangand usor tubul. Se introduce aplicatorul adanc in vagin si se administreaza continutul (5 g) apasand pe piston.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la ciclopirox olamina sau la oricare dintre excipientii medicamentului.

Precautii

Utilizarea medicamentelor cu aplicare locala, in special daca este prelungita, poate determina sensibilizare. in acest caz, se recomanda intreruperea tratamentului si initierea terapiei adecvate.

Dafnegin crema vaginala poate provoca reactii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatita de contact), datorita continutului in alcool cetilic, stearilic si sorbitan monostearat.

Dafnegin ovule poate fi usor iritant cutanat, al ochilor si mucoaselor, datorita continutului in acid benzoic.

Pentru a preveni reinfectarea se recomanda ca partenerul sa fie examinat medical si, daca este necesar, sa urmeze tratamentul corespunzator.

Nu se recomanda utilizarea unui sapun cu pH acid, deoarece favorizeaza inmultirea Candida.

Interactiuni medicamentoase

Nu se cunosc.

Sarcina si alaptarea

In absenta experientei privind administrarea ciclopirox olaminei in timpul sarcinii, nu se recomanda utilizarea medicamentului la femeile gravide.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Ciclopirox olamina nu are nici o influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Rar pot sa apara prurit, senzatie de arsura sau iritatie locala.

In timpul tratamentului cu Dafnegin crema vaginala pot sa apara reactii adverse cutanate locale, de exemplu dermatita de contact. Dafnegin ovule poate avea un usor efect iritant cutanat, al ochilor si mucoaselor, datorita continutului in acid benzoic. Cu toate ca nu s-a raportat nici un efect sistemic, aceasta eventualitate trebuie avuta in vedere in cazul unui tratament prelungit pe suprafete mari, aplicarii pe leziuni cutanate, pe mucoase sau sub pansament ocluziv.

Supradozaj

Nu s-a raportat nici un caz de supradozaj.

Cum se pastreaza Dafnegin

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Dafnegin crema vaginala

100 g crema vaginala contin ciclopirox olamina 1 g si excipienti: parafina lichida, vaselina alba, polisorbat 60, acizi grasi din nuca de cocos - dietanolamida, 2-octildodecanol, alcool benzilic, sorbitan monostearat, alcool miristilic, alcool cetilic, alcool stearilic, acid lactic, apa purificata.

Dafnegin ovule

Un ovul contine ciclopirox olamina 100 mg si excipienti: acid benzoic, monoricinoleat de gliceril, gliceride de semisinteza.

Grupa farmacoterapeutica: alte antiinfectioase si antiseptice ginecologice.

Ambalaj

Dafnegin crema vaginala, 1 %

Cutie cu un tub din Al continand 78 g crema vaginala si 14 aplicatoare din PE.

Dafnegin ovule, 100 mg

Cutie cu o folie termosudata din PVC/PE continand 6 ovule si 6 aplicatoare din PE.

Fabricant

DOPPEL FARMACEUTICI SRL.

Via Martiri delle Foibe,1

29016 Cortemaggiore, Piacenza, Italia

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

POLICHEM SA,

50 Val Fleuri, L-1526 Luxemburg

Data ultimei verificari a prospectului Februarie 2012

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Donarea de ovule - proceduri medicale Donarea de ovule - proceduri medicale

  Generalitati Procesul de donare de ovule contine doua etape. In primul rand, are loc hiperstimularea ovariana, pe parcursul careia donatoarelor li se administreaza mai multe medicamente hormonale care stimuleaza ovarele pentru a produce mai multe ovule mature in...citeste mai mult

 • Extragerea ovulelor – Fertilizarea in vitro Extragerea ovulelor – Fertilizarea...

  Generalitati Extragerea ovulelor este un proces prin care ovulele femeii sunt indepartate de la nivelul ovarelor. Aceste ovule sunt amestecate apoi cu spermatozoizii pentru a facilita fertilizarea. Pentru a se putea face extragerea ovulelor, intai trebuie...citeste mai mult

 • Calculul ovulatiei Calculul ovulatiei

  Generalitati Ovulatia are loc atunci cand este eliberat din ovar un ovul matur, apoi este impins in trompa uterina si este pregatit pentru a fi fecundat. Mucoasa uterina se va ingrosa si va fi pregatita pentru ovulul fecundat. In cazul in care nu are loc conceptia,...citeste mai mult

 • Tot ce trebuie stiut despre sangerarile din timpul ovulatiei Tot ce trebuie stiut despre...

  Prezentare generala Sangerarile din timpul ovulatiei sau imediat dupa aceasta apar, in general, la jumatatea unui ciclu menstrual, atunci cand ovarul elibereaza un ovul. In zilele care duc la ovulatie, nivelul de estrogen creste constant, urmand ca dupa eliberarea...citeste mai mult

Comunitate

 • scurgeri maronii

  Am de cateva zile niste scurgeri maronii, uneori mai abundente, uneori foarte putin, am luat TERGYNAN, LOMEXIN crema si DAFNEGIN. Ce sa fac?

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter