Clickmed
programare rapida la medic

Cefadyl, solutie injectabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Cefadyl, solutie injectabila

Ce este Cefadyl si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Infectii ale tractului respirator cauzate de S. pneumoniae, S. aureus (tulpini producatoare sau nu de penicilinaza), specii de Klebsiella, H. influenzae si streptococi β-hemolitici de grup A. Infectii cutanate cauzate de S. aureus, S. epidermidis (tulpini susceptibile la meticilina), E. coli, P. mirabilis, specii de Klebsiella si streptococi β-hemolitici de grup A. Infectii ale tractului urinar cauzate de S. aureus, E. coli, P. mirabilis si specii de Klebsiella. Septicemie cauzata de S. aureus, S. viridans, E. coli, specii de Klebsiella si streptococi β-hemolitici de grup A. Endocardita cauzata de S. aureus, S. viridans.
Osteomielita cauzata de S. aureus, specii de Klebsiella, P. mirabilis si streptococi β-hemolitici de grup A. Preoperator si postoperator pentru a reduce riscul de infectie in cazul histerectomiilor vaginale, interventiilor chirurgicale pe cord deschis si artroplastiei prostetice.

Mod de administrare

Intramuscular, intravenos
Infectii generalizate: Adulti- 0,5-1 g la 4-6 ore pana la 12 g/zi pentru infectii cu risc vital.
copii mai mari de 3 luni- 40-80 mg/kg/zi in 4 doze egale, fara a depasi doza pentru adulti.
Preoperator: Adulti: 1-2 g cu 30-60 min inainte de interventia chirurgicala.
In timpul interventiei chirurgicale: Adulti: 1-2 g
Postoperator: Adulti- 1-2 g la intervale de 6 ore, timp de 24 ore.

La pacientii cu disfunctie renala poate fi necesara o doza de 7,5-15 mg/kg la 12 h.

Atentionari si precautii

Precautii

Evaluati riscurile in raport cu beneficiile la copii cu varsta sub trei luni. Pentru administrare IM, se reconstituie fiola de 1 g cu apa sterila pentru injectii. Fiecare 1,2 mL contin 500 mg de cefapirin. Administrarea IM se face adanc intr-o masa musculara mare. Pentru administrare IV intermitenta se reconstituie 1 g in cel putin 10 mL de solutie si se administreza timp de 3-5 min. Se poate dilua ulterior cu 50-100 mL de solutie dextroza 5% sau SNS si se administreaza timp de 30 min. Solutiile pot fi congelate imediat dupa reconstituire si pastrate la -15 grade Celsius timp de 60 de zile. Solutiile sunt stabile cel putin 12 ore la temperatura camerei sau 10 zile daca sunt pastrate la frigider. Solutiile sunt stabile si compatibile cu o varitetate de solutii timp de 24 ore la temperatura camerei la concentratii intre 2 si 30 mg/mL.

Observatii pentru pacient - familie
Medicamentul aste administrat parenteral. Anuntati medicului reactiile adverse, diareea, hematurie, rash, prurit sau lipsa de raspuns la tratament.

Evaluarea si controlul terapiei
Evaluati sensibilitatea la penicilina sau alte antibiotice. Monotiorizati HLG, aportul si eliminarile, testele functionale renale; reduceti doza in disfunctiile renale.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Reactiile alergice la iedera...

    Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult

  • Neurodermatita Neurodermatita

    Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult

  • Fentanil Fentanil

    Descriere Fentanilul este un analgezic opioid, sintetizat in anii 1950 in Belgia de catre Paul Janssen, cu o potenta analgezica de aproximativ 80 ori mai mare decat morfina.A fost introdus in practica medicala in anii 1960 ca anestezic intravenos sub denumirea...citeste mai mult

  •  Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor Ergotamina - aliatul impotriva...

    Generalitati Migrenele sunt dureri de cap cu caracter recurent ce pot fi uni sau bilaterale, pot sau nu sa fie insotite de aura migrenoasa sau prodrom dar care, indiferent de tipul lor, altereaza foarte mult starea de sanatate a pacientului si ii scad considerabil...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter