Ceai de plante medicinale tilliae flos floare de tei - doze a 1 g
Informatii prospect Ceai de plante medicinale tilliae flos floare de tei - doze a 1 g
Ce este Ceaiul din floare de tei si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Pe baza observatiilor din medicina populara produsul este utilizat ca: sedativ, usor antispastic, pentru reducerea inflamatiei cailor respiratorii, fluidifiant al secretiilor bronsice (expectorant),sudorific, antipiretic.
Adjuvant in tratamentul simptomatic al unor afectiuni:
Uz intern - insomnii, guturai, bronsita, gripa cu febra, migrena, stari de tensiune psihica provocate de surmenaj intelectual, usoare tulburari digestive - in asociere cu musetel si menta.
Uz extern - congestia usoara a tegumentului.
Gargara - in faringo-amigdalite.
Mod de administrare
Uz intern - 2 - 3 cani cu ceai pe zi, dintre care una inainte de culcare.
Uz extern - gargara, bai calmante pentru copii, comprese umede local.
Mod de preparare
Uz intern - infuzie 1 - 2 doze (1-2 plicuri) a 1 g la 250 ml apa clocotita, se acopera, se lasa in repaus 10 - 15 minute. Se poate bea indulcit dupa gust.
Uz extern - infuzie concentrata 20 doze (20 plicuri a 1 g) la 250 ml apa clocotita. Pentru gargara se pot adauga 5 g bicarbonat de sodiu sau o lingurita de sare.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Nu are.
Informatii suplimentare
Compozitie
Pulbere din in florescenta cubractee a speciilor Tilia tomentosa Moench. si/sau Tilia cordata Mill. Si/sau Tilia platyphyllos Scop. - familia Tiliaceae , continand ulei volatil, substante mucilaginoase, flavonoide, tanin, saponine.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Legea plantelor medicinale si aromatice
Legea plantelor medicinale si aromatice, legea nr 491/2003, publicata in M.Of. partea I nr 844/26.11.2003 ARTICOLUL 1 (1) Prezenta lege stabileste cadrul general privind productia, procesarea si organizarea pietei plantelor medicinale si aromatice, relatiile...citeste mai mult
-
Plantele medicinale in terapiile...
Ce se intelege prin terapii alternative De-a lungul istoriei civilizatiei, omul a folosit diferite remedii naturale (produse vegetale, produse animale si minerale, factori balneoclimaterici) pentru vindecarea si ameliorarea unor simptome ori pentru scurtarea duratei...citeste mai mult
-
Imunitatea si substantele active din...
Acelasi virus ne poate afecta in moduri foarte diferite. La unii dintre noi nu da nici un fel simptome. La altii, produce putina tuse si cateva zile de febra, insa el poate ajunge si sa distruga plamanii. De ce? Raspunsul este in organismul nostru si se cheama:...citeste mai mult
-
Passiflora si valeriana - beneficii...
Passiflora sau floarea pasiunii Passiflora sau floarea pasiunii este una dintre plantele medicinale folosite inca din antichitate pentru tratarea cefaleei, a insomniilor si a anxietatii. Unele studii au dovedit efectul ei miraculos l-au comparat cu cel al...citeste mai mult
Comunitate
-
ceai
ceaiurile din plante medicinale pot face rau la ficat,cum ar fi:echinaceea,armurariu,sunatoare etc. ?La unele scrie ca sunt bune pentru ficat,asa e ?
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter