Clickmed
programare rapida la medic

Aminosyn ii 7

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Aminosyn ii 7

Ce este Aminosyn II 7 si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Diabet zaharat de tip 2, insulino-independent.

Mod de administrare

Doza initiala este de 1 mg o data, zilnic; doza poate fi crescuta treptat, la intervale de 1-2 saptamana, la 2 mg, 3 mg sau 4 mg pe zi, in functie de situatia metabolica.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Diabet zaharat de tip 1 insulino-dependent; esec al terapiei cu glimepirida; precoma sau coma diabetica; pancreatectomie; dezechilibru metabolic diabetic (de ex. cetoacidoza, inclusiv in antecedente); hipersensibilitate la glimepirida, la alte sulfoniluree antidiabetice, la sulfonamide sau la componentii produsului; IR sau IH grave; sarcina si alaptare.

Atentionari

Monitorizare regulata a glicemiei, glucozuriei, tabloului sanguin si a functiei hepatice; respectarea cu strictete a tratament; prudenta la varstnici; situatii de stres; interactiuni medicamentoase cu alopurinol, beta-blocante, chinina, chinolone antibacteriene, ciclofosfamida si ifosfamida, cloramfenicol, anticoagulante cumarinice, disopiramida, fenfluramina, fenilbutazona, fibrati, fluoxetina, guanetidina, IEC, IMAO, insulina si diferite antidiabetice orale, miconazol, pirazinamida, pentoxifilina, oxifenbutazona, probenecid, salicilati, steroizi anabolizanti si androgenici, sulfinpirazona, sulfonamide, tetracicline, clonidina, guanetidina si rezerpina, acetazolamida, adrenalina sau alte simpatomimetice, barbiturice, ciclosporina, diazoxid, fenitoina, fenotiazine, glucagon, glucocorticoizi, hormoni sexuali feminini, hormoni tiroidieni, indometacina, HIN, laxative, nicotinati, rifampicina, saluretice, alcool; soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse posibile

Hipoglicemie (greata, varsaturi, senzatie imperioasa de foame, tremuraturi, neliniste, iritabilitate, tulburari de concentrare, afectarea capacitatii de reactie, stare confuzionala, depresie, cefalee, ameteli, fatigabilitate, somnolenta si alte tulburari de somn, delir, respiratie superficiala, bradicardie, deficite neurologice tranzitorii – tulburari vizuale, afazie, pareze si parestezii), senzatie de satietate sau de presiune epigastrica, epigastralgie, diaree, icter colestatic, cresterea valorilor serice ale AST, ALT si hepatita, eventual IH, trombocitopenie, eritropenie, leucopenie, granulocitopenie care pot evolua catre agranulocitoza, pancitopenie, (mielosupresie) si anemie hemolitica, vasculita, reactii de hipersensibilitate, indeosebi cutanate, hiponatremie, fotosensibilizare.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Cpr. 1 mg, 2 mg, 3 mg; ct. x 2 blist. x 15 cpr.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Tumorile oculare din perspectiva oncologului

    Cancerele oculare sunt afectiuni rare, care pot afecta semnificativ calitatea vietii, pot determina pierdera vederii si pot determina morbiditate si mortalitate crescuta. Cele mai frecvente sunt retinoblastomul si melanomul uveal. Alte forme, ce pot sa apara sunt limfomul...citeste mai mult

  • Cordul atletului, o forma de hipertrofie a ventriculului stang

    Cordul atletului se caracterizeaza prin modificari structurale si functionale care apar in randul persoanelor care se antreneaza pe durate prelungite (de exemplu, 1 ora in majoritatea zilelor) sau frecvent la intensitati mari (sportivii de performanta). citeste mai mult

  • 25 de ani de DENT ESTET in Romania

    Investitii de zeci de milioane de euro in infrastructura medicala si sute de mii de pacienti din tara si strainatate tratati la standarde internationale. Dezvoltarea singurei retele de clinici stomatologice din Romania cu abordare 360° in ingrijirea pacientilor – cu...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter