Clickmed
programare rapida la medic

Algocalmin, solutie injectabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Algocalmin, solutie injectabila

Ce este ALGOCALMIN, solutie injectabila si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Analgezic de 2 ori mai intens decat aminofenazona si antipiretic cu actiune intensa la administrare intravenoasa.

Slab antiinflamator.

Antispastic, puternic miotrop.

Durere de diverse cauze: nevralgii, dureri dentare si de sfera O.R.L., dureri artrozice, artritice, din poliartrita cronica evolutiva, mialgii.

Sindrom febril.

Mod de administrare

Adulti: Pana la 1-2 comprimate de 2-3 ori/zi sau 1-2 fiole in injectie i.m.profunda sau per os; 1 comprimat sau 1 fiola la nevoie.

Copii peste 15 ani: 1 comprimat de 2-3 ori/zi sau la nevoie. Comprimatele se administreaza cu un pahar mare de apa. In caz de febra mare, in mediuls pitalicesc se poate administra 1 fiola i.v., in cazul in care nu exista antecedente de alergie la Algocalmin.

Varstnici: La pacientii varstnici sau la pacientii cu stare generala alterata, trebuie luata in considerare o posibila insuficienta renala sau hepatica. Trebuie administrate cele mai mici doze eficace. Reactiile adverse pot fi reduse la minim prin administrarea celor mai mici doze eficace, pentru cele mai scurte perioade de timp necesare pentru controlarea simptomelor.

Administrarea injectabila de ALGOCALMIN 1 g/2 ml trebuie efectuata cu pacientul culcat si sub monitorizare medicala.

Injectia intravenoasa trebuie efectuata foarte lent: 500 mg de metamizol sodic (1/2 fiola) pe minut, pentru scaderea riscului de tensiune arteriala mica si pentru a permite intreruperea administrarii in cazul aparitiei unei reactii anafilactice sau anafilactoide.

Daca vi se administreaza mai mult ALGOCALMIN solutie injectabila decat trebuie, contactati imediat medicul dumneavoastra sau adresati-va celui mai apropiat spital.

In cazul supradozajului acut, au fost raportate urmatoarele semne: greata, durere abdominala, afectarea functiei renale si, rareori, simptome de sistem nervos central (vertij, coma si convulsii), hipotensiune arteriala cu soc, tulburari de ritm cardiac (tahicardie).

Cand se administreaza doze foarte mari, eliminarea unui metabolit netoxic al metamizolului (acid rubazonic) poate colora urina in rosu.

Tratamentul intoxicatiei si prevenirea complicatiilor trebuie facute intr-o unitate de terapie intensiva.

Atentionari si precautii

Contraindicatii
Alergie la derivati pirazolonici, leucopenie, granulocitopenie, afectiuni hepatice, afectiuni renale, porfirie, deficit de glucoza-6 fosfat dehidrogenaza.

Produsul poate determina granulocitoza indiferent de doza administrata. Intoleranta poate sa apara fie dupa prima administrare, fie dupa mai multe administrari si poate fi de tip reactie incrucisata cu aspirina.

Sarcina si alaptarea

Se va administra in timpul sarcinii numai dupa aprecierea corecta a riscului si beneficiului terapeutic. Este de preferat sa nu se administreze mamelor care alapteaza.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

La dozele recomandate, ALGOCALMIN solutie injectabila nu are efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de folosi utilaje. Totusi, administrat in doze mari, ALGOCALMIN solutie injectabila poate afecta capacitatea de concentrare si de reactie, ceea ce constituie un risc de accidente, mai ales daca se asociaza cu consumul de alcool etilic.

Daca observati ca apar tulburari de echilibru sau senzatie de invartire a obiectelor din jur dupa administrarea acestui medicament, evitati activitatile potential periculoase, cum sunt conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor.

Reactii adverse posibile

Hematologice-agranulocitoza

anemie sau trombopenie

reactii alergice cutanate de diferite intensitati

rar insuficienta renala sau nefropatie interstitiala

crize de astm la pacientii cu alergie incrucisata cu aspirina, uneori colorarea in rosu a urinii.

Cum se pastreaza ALGOCALMIN solutie injectabila

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original. Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa „EXP:”. Data expirarii se refera la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncati medicamentul pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Ce contine ALGOCALMIN solutie injectabila
Substanta activa este metamizolul. Fiecare 2 mililitri solutie injectabila (o fiola) contin metamizol
sodic anhidru 1 g, sub forma de metamizol sodic monohidrat 1,05 g.

Celalalt component este apa pentru preparate injectabile.

Cum arata ALGOCALMIN solutie injectabila si continutul ambalajului
Cutie cu 5 fiole din sticla bruna, cu inel de rupere sau cu punct de rupere sau cu inel de rupere alb si un inel (galben) pe gatul fiolei, pentru identificare, a cate 2 ml solutie injectabila.

Cutie cu 10 fiole din sticla bruna, cu inel de rupere sau cu punct de rupere sau cu inel de rupere alb si un inel (galben) pe gatul fiolei, pentru identificare, a cate 2 ml solutie injectabila.

Fabricantul
ZENTIVA S.A.
B-dul Theodor Pallady, nr. 50
Sector 3, 032266, Bucuresti, Romania

Acest prospect a fost revizuit in aprilie 2016

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic

    Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult

  • Neurodermatita

    Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult

  • Fentanil

    Descriere Fentanilul este un analgezic opioid, sintetizat in anii 1950 in Belgia de catre Paul Janssen, cu o potenta analgezica de aproximativ 80 ori mai mare decat morfina.A fost introdus in practica medicala in anii 1960 ca anestezic intravenos sub denumirea...citeste mai mult

  • Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor

    Generalitati Migrenele sunt dureri de cap cu caracter recurent ce pot fi uni sau bilaterale, pot sau nu sa fie insotite de aura migrenoasa sau prodrom dar care, indiferent de tipul lor, altereaza foarte mult starea de sanatate a pacientului si ii scad considerabil...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Cuza voda iasi-bataie de joc

    Buna ziua! Ma numesc VALENTINA ,am 22 de ani,sunt din Iasi si doresc sa va aduc la cunostinta cateva lucruri ce se petrec in spitalele Romaniei anului 2008,o tara ce se doreste a fi civilizata, moderna, o tara in care in schimbul taxelor si impozitelor platite cu varf si indesat nu ti se ofera...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter