Coronavirus Update

Societatea Romana de Chirurgie

Societatea Romana de Chirurgie

Date de contact

Adresa: Str. Ion Campineanu nr. 33, Bl. 3, Sc. 1, Et. 2, Ap. 7
Localitate: Sectorul 1, Bucuresti
Telefon: 021.313.01.92
Fax: 021.313.01.92
E-mail:
WEB:

Societatea Romana de Chirurgie a fost fondata la 11 februarie 1898, de catre Prof. Th. Ionescu, unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai chirurgiei romanesti de la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX, cel care a deschis portile chirurgiei moderne in tara noastra.

Nascuta ca o cerinta obiectiva a unui stat national care-si dobandise independenta si suveranitatea, Societatea Romana de Chirurgie (S.R.C.), a devenit o mare scoala de formare profesionala, morala si stiintifica, a chirurgilor romani si a reusit sa se mentina pe aceeasi linie cu toate vicisitudinile vremii.

Scopul infiintarii S.R.C. a fost ca sa deprinda chirurgii romani cu gandirea, limbajul si stilul stiintific, modern, sa ridice si sa afirme chirurgia romana ca stiinta, arta si profesiune si sa o apropie de institutiile similare ale occidentului.

La aceasta mare scoala nationala, fiecare chirurg a invatat ca desavarsirea lui nu are limite, a vazut in exemplul din fata lui omul pe care ar dori sa-l urmeze si a inteles ca numai respectul realitatii si adevarului stiintific reprezinta cheia de bolta a activitatii sale care-i da dreptul suveran asupra vietii bolnavului.

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter