Clickmed
programare rapida la medic
proctoline

Clinica Proctoline

Imagine Slider
Tratament Hemoroizi - Fisuri anale
fara operatie si fara internare
14 clinici in cele mai mari orase din Romania.
Clinica Medicala Proctoline este dedicata exclusiv afectiunilor anorectale.

Descriere

Afectiunile anorectale cuprind o gama larga, dar dintre acestea cele mai cunoscute sunt boala hemoroidala si fisura anala.

a. Boala hemoroidala poate fi numita si boala secolului, fiind una dintre afectiunile cel mai des intalnite, de care sufera si o mare parte a populatiei din tara noastra. Hemoroizii sunt o prezenta normala a anatomiei umane, pornite din plexurile venoase ano-rectale. Hemoroizii interni nu sunt altceva decat dilatatii venoase dispuse circumferential cu rol de "supapa" suplimentara dispusi la o distanta de 2-3 cm de orificiul anal, deasupra muschiului sfincterian, in zona terminala a intestinului gros. De asemana, hemoroizii externi sunt dispusi la nivelul anusului, sub stratul de piele fina a acestuia, si au rolul de a prelua excesul de sange al plexului hemoroidal intern, atunci cand plexul hemoroidal intern este suprasolicitat.

b. Fisura anala este de fapt o ulceratie anala superficiala, de forma ovala sau triunghiulara, care isi face simtita prezenta prin dureri (usturimi) si contractura muschilor sfincterieni anali.
Fisura anala apare la marginea orificiului anal inspre interior, unde la inceput afecteaza epiteliul pentru ca mai apoi sa afecteze intreaga mucoasa anala.

Cauze

a. Hemoroizii apar in timp, cauzati fiind, in general, de defecatie deficitara, in cazul unui efort intens sau al unei constipatii, mai intai sunt afectati hemoroizii interni, care sufera divese modificari patologice.
Factorii declansatori pot fi mecanici, inflamatori si hipertensivi, hemoroizii facand parte din sistemului venos, existand si o predispozitie genetica in aparitia lor.
Boala hemoroidala poate aparea dupa un efort sustinut, datorita presiunii intraabdominale, care se rasfrange asupra anusului si asupra plexului hemoroidal.
In cazul problemelor de constipatie, hemoroizii apar in urma efortului de eliminare a bolului fecal, acesta fiind dur, rigid si de dimensiuni mari.

b. Fisura anala apare datorita traumatismelor de diferite feluri, asupra mucoase anale.

[citeste mai multe]

Incidenta Afectiunii

  • Incidenta bolii este mai mare la fumatorii care tusesc mult, la persoanele care exercita munci fizice (ridicarea de greutati mari), la sportivii de performanta, la persoanele sedentare, la conducatorii auto sau functionarii de birou care stau in sezut mai mult de 6-8 ore zilnic etc.
    Un factor important il reprezinta alimentatia si consumul de alcool.
  • Fisura anala se intalneste frecvent cei afectati de boala hemoroidala, constipati cronici, ca si printre cei cu alte afectiuni anorectale.
    Boala este mai des observata la adulti si mai ales printre femei.
  • Stresul este o cauza din ce in ce mai intalnita, atat pentru hemoroizi cat si pentru fisura anala.

Investigatii

Cea mai cunoscuta metoda de investigatie pentru boala hemoroidala este anuscopia computerizata, o investigatie care permite examinarea vizuala a canalului anal, prin intermediul unui aparat medical prevazut cu o camera video care vizualizeaza canalul anal (3-4 cm).

Ca orice explorare endoscopica, anuscopia computerizata are o rata mare de eficienta in diagnosticare - peste 95%.

Galerie foto

Proceduri de tratament

Radiofrecventa - Radiochirurgie
Rubber band ligation - inele elastic
Injectare toxina botulinica
Fototermocoagulare cu infrarosu
Utilizarea undelor radio de fregventa inalta (3.8-4 mhz) pentru tratarea bolilor ano-peri-anale.

Despre noi

CLINICA PROCTOLINE: este prima clinica din Romania specializata in tratamentul ambulatoriu pentru afectiuni anorectale benigne, fara operatie si fara internare!

De retinut este ca PROCTOLiNE este clinica medicala specializata exclusiv in tratamentul afectiunilor anorectale (hemoroizi, fisuri anale, polipi anali, fistula anala etc).

Potrivit statisticilor PROCTOLiNE, tratamentele nonchirurgicale (fara operatie) pot elimina, cu succes hemoroizii, pentru mai mult de 90% dintre pacienti.

Fisurile Anale se trateaza in clinicile PROCTOLiNE , fara operatie, folosind tratamente speciale si echipament unic, de catre medici cu o vasta experienta in acest domeniu.

De asemena in Clinica PROCTOLiNE se face eliminarea nedureroasa a polipilor si papiloamelor anorectale. La Clinica PROCTOLiNE lucreaza atat barbati cat si femei proctologi astfel ca pacientii nostrii sa nu aibe neplaceri sau jena fata de medic.

Contact PROCTOLiNE

proctoline

Bucuresti 021.30.17.686
Constanta 0241.548.463
Brasov 0268.418.333
Craiova 0251.416.641
Tulcea 0726.676.750
Iasi 0232.261.818
Timisoara 0256.221.219
Oradea 0259.430.444
Tg. Mures 0265.311.701
Vaslui 0232.261.818
Sibiu 0269.225.556
Baia Mare 0262.212.622
Piatra Neamt 0233.227.720
Ramnicu Valcea 0725.291.044

Website: www.proctoline.ro

Procedura PROCTOLiNE

In clinica noastra beneficiati de cele mai bune tratamente si doctori cu experianta internationala.
Cum Ajungeti la Proctoline? Este foarte simplu, va puteti programa telefonic sau online (apasand butonul programare online). In ambele cazuri veti vorbi cu colegii nostri care va pot indruma si vor face programarea propiuzisa.

La prima vizita in clinica PROCTOLiNE veti face o consultatie.
Consultatia include cunoasterea istoricului pacinetului.Aceasta este urmata de procedurile medicale uzuale pentru a stabili daca pacientul este apt pentru efectuarea unei anoscopii computerizate.

Faza a doua a consultatiei este Anoscopia Computerizata cu ajutorul careia se poate vizualiza imagini in timp real, pe un monitor conectat la o microcamera video, identificandu-se astfel cu precizie afectiunea si se stabileste un diagnostic. In functie de rezultatul anoscopiei computerizate pot urma si alte investigatii precum ecografie sau colonoscopie.

Ultima faza a consultatiei include diagnosticarea afectiunii, stabilirea unui tratament si se explica pacinetului cat timp va dura tratamentul in ce consta si ce trebuie sa faca pentru ca tratamentul sa aibe succes.
Programeaza-te online aici