Coronavirus Update

Tratarea Cancerului

Anul 2010 a fost un an de importanta istorica pentru oncologia din Romania. Daca pana atunci speranta la viata era data, doar de centrele de prestigiu din strainatate, medicina romaneasca a luat atitudine si a facut primul pas. Este anul in care spitale de renume din capitala si tara isi modernizeaza sectiile de oncologie, iar centrele private investesc masiv in tehnologie.

Pacientii din Romania gasesc la ei in tara servicii medicale oncologice la standarde europene, insa cu costuri mult mai mici.
Este momentul de la care pacientii privesc cancerul ca pe o boala tratabila si nu ca o condamnare la moarte. In aceasta sectiune veti gasi informatii succinte legate de metodele moderne de tratament ale cancerului si despre radioterapia moderna.

Despre diagnosticul preventiv oncologic

Din ce in ce mai mult, in medicina occidentala se apeleaza la masuri profilactice
pentru prevenirea celor mai grave afectiuni medicale. In oncologie, pentru a
eficientiza tratamentul cancerului, tot mai multi oameni isi fac periodic controale preventive. Incepand cu acest an, medici din strainatate ofera aceste servicii si-n Romania la un prestigios centru oncologic.

Cui i se adreseaza?

Diagnosticul preventiv oncologic poate fi accesat de urmatoarele persoane:
- cei care au antecedente de cancer in familie;
- cei care au o suspiciune medicala si nu stiu ce trebuie sa faca;
- cei care doresc a primeasca o conduita preventiva pe viitor conform gradului de risc;
- cei care nu stiu de analize genetice de ultima ora.

Sfatul Oncologului - Cere sfatul unui medic oncolog

Cere Sfatul Oncologului
Despre Cancer
Second opinion
Tratament
Radioterapia tintita

Radioterapia

Radioterapia reprezinta utilizarea radiatiilor ionizante pentru a distruge celulele de natura canceroasa si a opri cresterea si dividerea acestora. De la descoperirea razelor X, acum 100 de ani, radiatiile s-au folosit din ce in ce mai mult in medicina, atat pentru diagnosticare (imagini luate cu raze X) cat si tratament (radioterapia). Desi radioterapia poate afecta si celulele sanatoase, acestea se repara de obicei singure. Tratamentul radioterapeutic poate vindeca cancerul si poate reduce sansa ca acesta sa revina dupa operatie. Este de asemenea folosit pentru a ameliora simptomele cancerului. Majoritatea pacientilor includ radioterapia in tratament si considera ca efectele secundare sunt temperate.


Radioterapia tintita Radioterapia moderna

1. Precizie si acuratete net superioara tehnologiei anterioare Radioterapia conventionala ofera doze mari de radiatie locatiilor cu tumori, dar in acelasi timp poate sa dauneze tesutului sanatos din jur. Scopul radioterapiei este ca tumora sa fie distrusa cu ajutorul energiei emise de aparat, insa de multe ori sunt afectate si celulele sanatoase din jurul acesteia.
Un accelerator de particule de ultima tehnologie, prin acuratetea sa, limiteaza afectarea organelor vitale din jurul tumorii. Aparatul este dotat cu lamele autoajustabile care iau forma tumorii astfel incat radiatia sa fie focusata numai catre ea. Acceleratorul modern inlocuieste metoda veche folosita (cobaltoterapia) tratand orice forma de cancer, cu o precizie mai mare si intr-o perioada mai mica de timp.
Terapiile cu ultrasunete, pe langa faptul ca nu sunt autorizate mondial, limiteaza tratamentul pentru diferite categorii de cancer, sunt dependente de dimensiunea tumorii si dureaza ore intregi, pe cand radioterapia de ultima ora se aplica pentru orice tip de cancer, iar sedinta dureaza doar cateva minute.


2. Tehnica de conturare a tumorii este unica in Romania
Pentru a oferi pacientului cea mai buna rata de succes a tratamentului de radioterapie, fizicienii medicali analizeaza impreuna cu doctorul radioterapeut dosarul medical al pacientului, efectuand o simulare a planului de tratament. Cu ajutorul unui soft specific medicul radioterapeut contureaza volumul tinta de iradiere si organele de risc (conformationalul).
Combinatia optima de energii asigura eficienta tratamentului, de aceea planificarea tratamentului este considerata una din cele mai importante etape. Cand dosarul medical este complet si planul de tratament este validat de catre fizicenii medicali si doctorul radioterapeut, pacientul se poate programa pentru sedintele de radioterapie.

3. O sedinta de radioterapie dureaza doar cateva minute O sedinta de radioterapie dureaza cateva minute, in functie de particularitatile fiecarui caz, si este monitorizata complet de catre echipa medicala. Camerele video si interfonul asigura accesul vizual si auditiv din camera de comanda, de unde se initiaza si se urmareste sedinta de tratament. Astfel, pacientul poate sa isi reia activitatea de zi cu zi fara probleme.

4. Tratamentul se poate aplica pe toate tipurile de cancer Aparatul ofera tratament pentru o gama variata de tipuri de cancer situat la nivelul intregului organism (plamani, ficat, prostata, gat, metastaze osoase, colon, san, coloana, cap...etc).

Centre oncologice de nivel european unde se poate trata cancerul in Romania:

centre oncologice private: spitale si institutii de stat:
•  OncoFort, primul centru privat de oncologie din Romania si initiatorul oncologiei moderne din Romania
Etalon in: radioterapia IMRT, chirurgia oncologica si telemedicina in oncologie

•  Radioterapia la OncoFort se efectueaza GRATUIT in baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist de oriunde din tara.
•  Institutul Oncologic Bucuresti, Spitalul Coltea, Institutul Oncologic Cluj

Discutii despre Tratamente Cancer

  • Edem limfatic sau tromboflebita dupa operatie extirpare san?

    cum poate fi tratat edemul limfatic sau tromboflebita(dupa unii medici)la membrul superior dupa operatie extirpare san in cancer mamar grad 3 B,edem aparut dupa operatie si care n-a scazut nici dupa 8 luni,la o doamna in varsta de 86 ani...

  • Ce e de facut in cazul unui neoplasm gastric antral?

    bunica mea are 73 ani si a fost diagnosticata de neoplasm gastric antral(histopatologic fragment tumoral cu structura unui adenocarcinom gastric tubular, GII,exulcerat). la CT abdominal cu substanta de contrast tu gastric antral...

  • tumoare sau nodul ovarian

    In urma efectuarii unui ecograf, acum 3 zile, dr.mi-a sris acest diagnostic, urmand sa primesc si rezultatul analizei CA125. Durerile pe care le am sunt abdominale, de picioare- de la mijloc in jos, balonari, cheaguri la ciclu....

Toate discutiile >>

Noutati Medicale

Primul sistem de telemedicina in oncologie implementat cu succes in 6 judete, din Romania

In premiera, renumitul medic oncolog din Viena, Prof. Dr. Thomas Brodowicz a decis sa ofere servicii de second opinion si consultatii de preventie, in reteaua de clinici Gral din provincie. Cu aceasta ocazie pacientii nu mai sunt nevoiti sa mearga pana in Bucuresti pentru o consultatie...