Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Tratament laser pentru miopie si astigmatism

Imagine Slider
Eliminarea miopiei
si astigmatismului
Metode de diagnostic si tratament in cadrul Oftalux
Eliminarea miopiei si astigmatismului cu laserul prin tehnica LASEK nu este operatie ci un tratament laser! Acesta procedura nu prezinta risc de orbire sau de deteriorare a vederii!

Descriere

Clinica oftalmologica Oftalux a fost infiintata in anul 2007 cu scopul promovarii unor noi tehnici in domeniul corectarii viciilor de refractie cu ajutorul laserului cu excimeri. Tehnica LASEK (laser epithelial keratomileusis) combina o serie de avantaje ale tehnicilor LASIK (laser in situ keratomileusis) si PRK (keratectomia fotorefractiva) si astfel se elimina necesitatea inciziei corneei in tratamentul miopiei, si astigmatismului.
Tehnica LASEK este net superioara tehnicii LASIK deoarece transforma operatiile cu laserul cu excimeri in simple tratamente laser.

Aparitia implantelor refractive a dat o noua directie chirurgiei refractive permitand corectarea atat a miopiilor mari cat si a miopiilor forte asociate sau nu cu astigmatism. Chirurgia cataractei este din ce in ce mai mult integrata cu chirurgia refractiva pentru ca pacientii doresc ca o data cu implantarea cristalinului artificial sa se elimine dependenta de ochelari. Aceste exigente sunt indeplinite cu succes cu ajutorul tehnicilor de facoemulsificare cu implantarea de cristaline multifocale.

[ citeste mai mult ]

Cauze

Miopia, hipermetropia si astigmatismul nu sunt boli ale ochiului ci vicii de refractie. Starea de refractie normala a ochiului se numeste emetropie si este caracterizata de faptul ca razele de lumina care patrund in ochi focalizeaza pe retina.

Miopia este un viciu de refractie in care razele luminoase focalizeaza in fata retinei. Aceasta se datoreaza unei lungimi mai mari a globului ocular. Miopia se poate corecta cu lentile divergente a caror valoare dioptrica este negativa (ochelari cu lentile cu minus).

Miopii cu dioptrii mai mari de 3D nu solicita ochii la citit, nu fac efort acomodativ adica nu utilizeaza cristalinul (lentila din interiorul ochiului) la citit.

Simptome

Miopia se poate clasifica astfel: miopie mica pana la -3D, miopie medie intre -3D si -6D si miopie mare peste -6D. Miopia pana in -7-8D se poate elimina permanent cu ajutorul laserului cu excimeri prin mai multe tehnici: LASIK (laser in situ keratomileusis), LASEK (laser epithelial keratomileusis), epi-LASIK, LASIK cu laser femtosecond, LASIK cu laser nanosecond. Miopia peste -7D-8D se poate trata cu ajutorul implantului refractiv. Acesta este o lentila mica care se introduce intre cornee si iris, pe suprafata irisului in dreptul pupilei (ca o lentila de contact pe suprafata iriana) si permite corectarea si a -20D.


Investigatii

Indicatii tratament
Consultatia preliminara

Corectia miopiei, a astigmatismului si a hipermetropiei se poate face cu ajutorul laserului cu excimeri prin tehnica LASEK (laser epithelial keratomileisis) in urmatoarele conditii: 1. Miopia sa fie mai mica -7D -8D. 2. Pacientul sa aiba peste 18 ani 3. Astigmatismul asociat miopiei sa nu fie mai mare de 4D pentru miopii mai mici de 3D; pentru miopiile mai mari de 4D astigmatismul asociat sa nu depaseasca 2D. 4. Tratametul laser este contraindicat in sarcina, sindrom de ochi uscat, diabet, keratocon si boli autoimune.

[ citeste mai mult ]

Galerie foto

Proceduri de tratament

Corectia laser prin tehnica LASEK si perioada de dupa tratament

Ce se intampla cu acuitatea vizuala dupa efectuarea corectiei cu laser prin tehnica LASEK? Cum vom vedea? Cat va trebui sa ne luam liber? Cand vom conduce?

Corectia laser prin aceasta tehnica este un tratament laser superficial si de aceea nu exista un risc de pierdere a vederii. Acest tratament dureaza circa 5 minute per ochi (ambii ochi se trateaza in aceeasi sedinta) si se realizeaza cu anestezie locala cu picaturi. Tehnica este urmatoarea:

(1) -se pun cateva picaturi de alcool 20% intr-un cilindru;
(2) -se ridica stratul epitelial al corneei (acesta se regenereaza in cca 7 zile);
(3) -se efectueaza tratamentul laser 10-40 de secunde;
(4) -se repozitioneaza epiteliul cornean.

La sfarsit nu veti avea pansamente ci lentile de contact terapeutice pe care le veti purta 4 zile fara a fi scoase.
Dupa jumatate de ora de la procedura veti vedea usor cetos, veti lacrima abundent si va va deranja lumina. Unele persoane vor simti o jena oculara 3-4 ore. A doua si a cincea zi veti veni la control. in a cincea zi va vom scoate lentilele de contact.

Dupa alte 2 zile, vederea la citit se va contura suficient pentru a putea sa mergeti la serviciu. Vederea la distanta va atinge 70% din vederea maxima la 7-10 zile de la corectia laser. Aceasta inseamna dupa 7-10 zile veti putea conduce fara ochelari! Vederea la distanta va creste pana la valoarea maxima in cel tarziu 3-4 saptamani. Dupa corectia laser veti pune lacrimi artificiale pentru favorizarea vindecarii zonei tratate si imbunatatirea cat mai rapida a vederii.

Despre noi

Grija deosebita pentru pacienti, tratamentul individualizat, urmarirea postoperatorie si nu in ultimul rand pasiunea extraordinara cu care practicam aceasta frumoasa specialitate - oftalmologia, fac din clinica noastra una dintre cele mai recomandate clinici oftalmologice din Romania.

Clinica OFTALUX

Sfatul Medicului

Adresa: Bulevardul Unirii nr. 6 sc.1 etaj 1, apartament 1 Sector 4 Bucuresti Romania

Tel: 021 335 11 00

Tel: 0728 012 155

E-mail: [email protected]

Web: www.oftalux.ro


Medicii clinicii:

Va prezentam medicii specializati in TRATAMENTE OFTALMOLOGICE din cadrul clinicii noastre.

Dr. Radu Iulian Burcin
Dr. Laura-Sandra Ionascu