Clickmed
programare rapida la medic

Ce pot să fac in cazul unei dureri puternice de picior?

Durere
Intrebare postata de Paul cu o luna in urma

Bună seara! Aș avea nevoie de sfatul dvs , în legătură cu o problema de sănătate cu care se confruntă bunica mea. De câteva săptămâni, o doare foarte tare piciorul. Ea spune că durerea pornește din șale și radiază pe picior în jos, până la vârful degetelor. A încercat până acum injecții cu vitamine, cortizon și unguente. Din păcate, niciuna nu a dat roade. Ea afirmă faptul că durerea a început în momentul în care, într-o zi, lucrând prin gradina, s-a aplecat după câteva fire de iarbă și si-a întins piciorul, făcând astfel o întindere musculară. Ce sfat ne dați, unde aș putea să mă duc cu ea pentru a vedea exact care este problema? Mulțumesc frumos!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce pot să fac in cazul unei dureri puternice de picior?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum o luna)

Buna ziua,

Exista cateva posibile cauze pentru simptomele pe care le descrieti. Ar putea fi un nerv prins, cum ar fi sciatica, care poate provoca durere ce radiaza de la partea inferioara a spatelui, prin fesa, in jos pe picior.

Durerea ar putea fi, de asemenea, cauzata de tendinite sau bursita, inflamarea unei burse - un sac mic, plin cu lichid, care amortizeaza spatiile dintre oase, tendoane si muschi. Nu excludem nici o posibila leziune de la nivelul coloanei vertebrale. E posibil ca aceasta sa se fi produs atunci cand bunica dumneavoastra a lucrat in gradina.

In orice caz, cel mai bine ar fi sa consultati un specialist. In functie de ce suspecteaza medicul, e posibil sa fie necesar o serie de investigatii, cum ar fi radiografii sau imagistica prin rezonanta magnetica (RMN), pentru a stabili diagnosticul corect. Intre timp, incercati sa o ajutati sa evite efortul excesiv si orice activitati care agraveaza durerea.

Bunica dumneavoastra ar putea avea, de asemenea, nevoie de fizioterapie pentru a-i ajuta la ameliorarea durerii si a simptomelor. Deasemenea, poate fi util un tratament medicamentos adecvat pentru a gestiona durerea.

Cu toate acestea, este crucial sa cereti sfatul unui medic specialist pentru a obtine cel mai bun tratament posibil. Nu incercati sa tratati aceasta problema la domiciliu fara a cere sfatul unui profesionist.

Alegeti un medic specialist potrivit pentru bunica dumneavoastra: https://www.clickmed.ro/medic/ortopedie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Hernia-de-disc-si-lombosciatica/sciatica_331
sfatulmedicului.ro/Afectiunile-membrului-superior/bursita_1613

Ii dorim insanatosire grabnica bunicii dumneavoastra!


Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.