Clickmed
programare rapida la medic

Reacții adverse dostinex?

Hiperprolactinemia
Intrebare postata de Utilizator11706864434 cu 2 luni in urma

Bună ziua,
Fiica mea este in tratament cu dostinex de 3 săptămâni, o jumătate de cp, de 2 ori pe săptămână, pentru un prolactinom de 5/4 mm, diagnosticat prin rmn. A început să prezinte de cca o săptămână stări de oboseală și constipație. Îmi puteți spune, vă rog, dacă aceste reacții adverse vor fi pe tot parcursul tratamentului sau doar la începutul lui, până se obișnuiește cu medicamentul?
Poate face ceva pentru combaterea acestor stări de oboseală?
Menționez că i s-au prescris acest tratament pentru o perioadă de trei ani cu repetarea periodică a analizelor sau reajustarea dozei în funcție de apariția/sau nu, a ciclului menstrual la 3 luni.
Vă mulțumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Reacții adverse dostinex?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 2 luni)

Buna ziua,

Reactiile adverse la administrarea medicamentului Dostinex pot varia in functie de organismul fiecarui pacient si pot diminua sau chiar disparea pe masura ce organismul se obisnuieste cu medicamentul.

Oboseala si constipatia pot fi efecte secundare ale terapiei cu Dostinex, insa acestea ar trebui sa dispara dupa o perioada de timp. Daca aceste simptome persista, este recomandat sa discutati cu medicul curant. Pentru a atenua starea de oboseala, cel mai indicat ar fi ca fiica dumneavoastra sa aiba un program regulat de somn, sa se odihneasca suficient si sa aiba o alimentatie echilibrata, bogata in fructe, legume si cereale integrale.

Pentru constipatia, ar fi utila consumarea unor alimente bogate in fibre, precum cereale, fructe si legume, dar si hidratare adecvata.

In concluzie, este posibil ca aceste reactii adverse sa persiste doar la inceputul tratamentului pana cand organismul se obisnuieste cu medicamentul.

Alegeti un medic specialist potrivit pentru fiica dumneavoastra: www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Afectiuni-ale-sanilor/secretii-ale-sanului-galactoreea-si-prolactinomul_886
sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/hiperprolactinemie_3760

Multa sanatate!


Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.