Clickmed
programare rapida la medic

Rezultat ecografie grav?

Boli genitale feminine
Intrebare postata de Alexandra cu 3 luni in urma

În urma unor dureri pelviene și de mijloc am efectuat un eco abdominal. De acolo am fost trimisa la ginecolog unde în urma ecografiei transvaginale dna dr a spus ca am un fibrom f vascularizat care este cam jos spre col și ca îmi recomanda biopsie . Apoi am văzut pe trecut pe foaia de recomandare la comentarii "FOrmatiune tumorala endocol.rec chiuretaj biopsic fractionat". Sunt ff specriata gandindu ma ca este cancer. De ce a spus fibrom și a scris dormatiune tumorala? Am șanse sa fie fibrom sau o formatiune benigna? Sau fac aceasta biopsie ca să aflu stadiul de malignitate? Dna dr nu a vrut sa-mi dea mai multe detalii. Va multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Rezultat ecografie grav?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum 3 luni)

Buna ziua,

Un fibrom este o crestere benigna a tesutului muscular din peretele uterin, cunoscut si sub denumirea de leiomiom uterin. Acesta poate provoca dureri pelviene si poate afecta menstruatia sau fertilitatea, in functie de dimensiune si localizare. Fiind vascularizat, fibromul poate avea un flux de sange ridicat in comparatie cu alte tesuturi.

Comentariul de pe trecutul de recomandare pare sa indice ca exista o formatiune tumorala in zona endometrului (stratul intern al uterului). Pentru a confirma si evalua aceasta tumoare, medicul a recomandat o biopsie (prelevare de tesut pentru examinare) sau chiuretaj biopsic fractionat (prelevarea de probe multiple de tesut). Acest procedeu ar putea ajuta medicul sa determine daca exista o malignitate sau daca tumora este benigna.

Este important de subliniat ca numai medicul specialist care a interpretat ecografia si a recomandat biopsia poate oferi clarificari specifice referitoare la cazul tau. Inteleg ca aceasta situatie poate fi ingrijoratoare, dar este important sa discuti cu medicul tau si sa ceri clarificari cu privire la ceea ce ai fost diagnosticata si la necesitatea biopsiei. Un medic specialist iti va putea oferi un plan de actiune adecvat in functie de cazul tau particular.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Boli-genitale-feminine/fibromul-uterin-diagnosticul-precoce-inseamna-mai-multe-optiuni-de-trata_15458

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Alexandra (acum 3 luni)

Mulțumesc pt răspuns! Astăzi am fost pentru o a2a părere și mi s a zis ca acest fibrom nu pune nicio pb . L a numit fibrom fundic intramural. Sa fie același cu formatiunea tumorala care celalalt dr a spus ca se afla in endocol si necesita chiuretaj biopsic? Mi se pare cam greu de crezut ca fiecare a gasit un alt fibrom.plus ca cel de al doilea medic a măsurat cervixul și nu a scris nimic altceva. În agitația mea nu mi am dat seama sa intreb.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Alexandra
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Alexandra
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.