Clickmed
programare rapida la medic

Ce riscuri sunt dupa tratament cu cycloproginova?

Ciclul menstrual
Intrebare postata de Utilizator11702651792 cu 4 luni in urma

Buna seara! Este a treia luna cu tratament cycloproginova. Acest tratament il iau la recomandarea medicului ginecolog dupa o lipsa a menstratiei cu multe luni ,iar inainte neregulat. Ce riscuri sunt dupa acest tratament? Menționez ca am facut in repetate randuri eco mamar deoarece am mici noduli la sani. Cu aceste pastile am avut menstruatie din a patra zi pana in a saptea zi. Pot ramane insarcinata cu aceste pastile?Multumesc pt eventualul răspuns!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce riscuri sunt dupa tratament cu cycloproginova?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 4 luni)

Buna ziua,

Cycloproginova este un contraceptiv hormonal care contine o combinatie de hormoni, cum ar fi estrogenul si progesteronul, si este utilizat pentru reglarea ciclului menstrual si contraceptie.

In general, riscurile asociate cu utilizarea cycloproginovei sunt similare cu cele ale altor contraceptive orale combinate. Acestea pot include:

1. Cresterea riscului de cheaguri de sange: Exista un risc crescut de a dezvolta cheaguri de sange in venele membrelor inferioare (tromboza venoasa profunda) sau in plamani (embolism pulmonar). Acest risc este mai mare la fumatori sau persoanele cu antecedente de cheaguri de sange.

2. Cresterea riscului de evenimente cardiovasculare: Utilizarea contraceptivelor orale combinate poate creste riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral, in special la femeile cu factori de risc cardiovascular.

3. Efecte secundare comune: Desi nu sunt riscuri grave, pot aparea unele efecte secundare precum greata, dureri de cap, sensibilitate mamara, modificari ale greutatii corporale sau modificari ale dispozitiei. Acestea sunt de obicei temporare si se estompeaza pe masura ce corpul se adapteaza la tratament.

Referitor la posibilitatea de a ramane insarcinata in timpul utilizarii cycloproginovei, este important sa stii ca acest medicament este utilizat in primul rand ca contraceptiv si are o eficienta de aproximativ 99% in prevenirea sarcinii, atunci cand este utilizat in mod corespunzator conform recomandarilor medicului.

Cu toate acestea, niciun contraceptiv nu ofera o protectie de 100%.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Boli-genitale-feminine/dereglarile-ciclului-menstrual_15504

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.