Clickmed
programare rapida la medic

Cum trebuie sa pun problema cu fostul amant al sotiei in caz ca pe viitor dau fata in fata cu el?

Psihologia cuplului
Intrebare postata de Daniel cu 4 luni in urma

Salutari,

Am o poveste de dragoste frumoasa la început care din cauza mai multor evenimente neplăcute a început sa se răcească dar nu asumata.
Spun asta ca după 7 ani de relație 5 de căsnicie cu un copil de 5 ani la mijloc soția in ultimii 2 ani a filtrat cu un coleg de-al iei. Relația intima a luat amploare in ultima jumătate de an, timp in care discuțiile de separare erau nesfârșite.
In urma unor decizii in care eu nu am fost de acord si am luat împreuna decizia sa spunem stop, ea mi-a mărturisit ca simte lucruri pentru un alt bărbat si ca nu ma mai iubeste.
In acești 2 ani ea a abandonat in casa responsabilitățile de femei dând vina pe cariera si afacere unde era susținută 100% de mine (fapt ce si ea îl recunoaște). In tot acest timp eram si cu copilul si cu casa si cu suport in jobul ei si cu jobul meu (super încărcat, nu mai aveam timp de mine).
Într-un final ea s-a întors implorând iertarea ( cu toate ca mi-a fost foarte greu din toate punctele de vedere).
Având in vedere ca o iubesc, este foarte frumoasa si e mama copilului meu am făcut eforturi colosale sa trec peste aceasta pauza neasumata. Poate vor fi oameni care vor zice ca "am meritat" orice persoană are dreptul sa decidă asupra propriei vieți însă anunți partenerul si pui stop, nu îl tragi cu tine in mocirla doar pentru faptul ca vrei statu social, siguranța financiara etc... .
Am urmat o terapie pentru ca infidelitatea apasă la nivel emoțional alte butoane care te trag in trecut si care lega suferințele.
In continuare lupt cu acceptarea (din fericire viata intima nu este afectata, ci din contra are ceva in plus la nivel de trăire si implicare din partea mea), nu ca ar fi lipsit ceva însa soția a devenit mult mai prezenta in intimitate lucru ce ma făcut sa fiu poate cum nu am fost necodată).
Întrebarea mea e, ce ma fac daca dau fata in fata cu el cu toate ca poate nu are vina absoluta nu îl pot accepta in fata ochilor si nu știu cum sa gestionez: sa ii spun (m-as face preș si nu asta e scopul), sa îl iau la întrebări civilizat (m-as face din nou preș si nu asta simt), sa trec ca şi cum nimic nu ar fi fost (ar radia de bărbăția lui, ceea ce nu e cazul.... UN BARBAT PRIMA OARA TREBUIE SA FIE BARBAT ACASA SI DUPA IN ALTA PARTE "in schimb acest barbat nu a fost bărbat nici cu soția mea nici cu a lui; pe soția mea doar a consumat-o si a adus-o in niște stări pana sa ajungă la tentative de sinucidere după ce a văzut ceea ce a făcut (pentru el), sa îl iau la pumni (nu asta e rezolvarea si nu adopt acest stil chiar daca asta îmi vine sa fac)
Aș avea nevoie de o părere a unui bărbat care poate a mai trecut prin astfel de episoade.
Doresc sa menționez ca soția a pus stop din momentul în care mi-a mărturisit, şi-a îndreptat comportamentul, însa după 5 luni mie îmi este foarte greu sa trec peste (specific ca nu am avut alte relații in tipul căsniciei; i-am fost fidel si loial).

Cum ar trebui sa vad eu toate aceste lucruri din părerile voastre.

Apreciez mult orice sfat

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum trebuie sa pun problema cu fostul amant al sotiei in caz ca pe viitor dau fata in fata cu el?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 4 luni)

Buna ziua,

In astfel de situatii, este important sa gasesti o modalitate de a face fata intalnirii cu fostul amant al sotiei tale, daca acest lucru se intampla in viitor. Iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta:

1. Incerca sa ramai calm. Chiar daca simti o ura fata de el sau ai multe reprosuri de facut, este important sa ramai cumpatat si sa-ti controlezi emotiile. Incercarea de a-ti pune invataturile in aplicare si de a te comporta civilizat va arata maturitate si demnitate.

2. Gandeste-te la obiectivele tale pe termen lung. Linistea ta personala sunt mai importante decat confruntarea cu fostul amant al sotiei tale. Priveste aceasta intalnire ca pe o oportunitate de a-ti arata evolutia pozitiva si de a-ti concentra atentia asupra propriei tale fericiri.

3. Comunica-ti nevoile si limitele. Inainte de intalnire, vorbeste cu sotia ta despre temerile si nelinistile tale. Spune-i ca nu te simti confortabil sa discuti cu fostul amant si explica-i ca ai nevoie de suportul si intelegerea ei. Iti poti stabili limitele in ceea ce priveste aceasta intalnire si in functie de ceea ce te simti confortabil, puteti decide daca doresti sa purtati o conversatie sau daca preferi sa nu interactionezi deloc.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/psihologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Psihologia-cuplului/efecte-psihologice-pe-termen-scurt-si-lung-ale-infidelitatii_19329

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.