Clickmed
programare rapida la medic

Cat de usor se transmite SIDA?

HIV SIDA
Intrebare postata de Andreea Mariana cu 4 luni in urma

La o petrecere,am consumat prea mult alcool și inconsistenta am întreținut relații sexuale cu un baiat. Neprotejat,însa nu a ejaculat în interior. A doua zi am auzit întâmplător zvonuri de la foști prieteni de ai lui cum ca el ar fi infectat cu SIDA..de atunci nu am liniste si ma gândesc noapte si zi daca am luat si eu de la el…Nu știu sigur daca el are,sansele sunt medii dupa câte stiu eu ca el sa aibă,insa ma panichez si nu am cum sa vorbesc cu un medic sau cu părinții despre asta. Am nevoie de cineva documentat care sa ma asigure. Până cand o sa am curajul si o sa fie timpul sa merg sa fac un test.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cat de usor se transmite SIDA?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 4 luni)

Buna ziua,

HIV este transmis in principal prin urmatoarele cai:

1. Contact sexual neprotejat: Riscul transmiterii HIV prin contactul sexual neprotejat (fara prezervativ) depinde de mai multi factori, precum stadiul infectiei partenerului infectat, prezenta altor infectii cu transmitere sexuala si prezenta sau absenta leziunilor sau iritatiilor la nivelul mucoaselor genitale. Cu toate acestea, nu exista un risc zero chiar si in cazul in care partenerul nu ejaculeaza.

2. Transmitere prin sange contaminat: Este important sa eviti contactul cu sangele altor persoane, deoarece HIV poate fi transmis prin transfuzii de sange, utilizarea in comun a seringilor sau altor instrumente medicale contaminate, precum si prin tatuaje sau piercinguri executate in conditii nesigure.

3. Transmiterea de la mama la copil: Femeile infectate cu HIV pot transmite virusul bebelusilor lor in timpul sarcinii, nasterii sau alaptarii.

Este important sa discuti deschis cu un medic: https://www.clickmed.ro/medic/boli-infectioase

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Infectia-cu-HIV/hiv_640

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.