Clickmed
programare rapida la medic

Ce se intampla daca?

Diabet zaharat tip 1
Intrebare postata de Cristi cu 4 luni in urma

Buna seara!! Am nevoie sa ma sfatuiti in aceasta chestie. Eu am diabet tip 1 nou descoperit!! De 2 zile numai fac insulina, deoarece i-au niste pastile naturiste care imi ține glicemia sub control. MEntionez ca eu lucrez si fac foarte multa miscare, si inainte sa opresc insulina, ajungeam foarte repede la glicemi foarte mici(68 70). Ce se intampla daca eu numai vreau sa fac insulina? Si sa i au decat pastile. VA ROG SA MA SFATUITI.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce se intampla daca?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 4 luni)

Buna ziua,

Diabetul de tip 1 este o afectiune in care pancreasul nu produce suficienta insulina pentru a controla nivelul de zahar din sange. Insulina suplimentara este necesara pentru a mentine glicemia in limite normale. Pastilele naturiste nu pot inlocui complet insulina in diabetul de tip 1.

Scopul tratamentului in diabetul de tip 1 este mentinerea glicemiei in limite normale pentru a preveni complicatiile pe termen lung. Daca nu iei insulina sau reduci doza, exista riscul ca glicemia sa devina prea mare (hiperglicemie) sau prea mica (hipoglicemie). Hiperglicemia poate duce la simptome precum sete excesiva, urinare frecventa, oboseala si, pe termen lung, la complicatii la nivelul vaselor de sange, nervilor si organelor. Hipoglicemia poate determina simptome precum tremur, transpiratie, confuzie si, in cazuri severe, chiar coma.

Este important sa discuti cu medicul endocrinolog sau cu un specialist in diabet pentru a evalua controlul glicemiei si pentru a stabili cel mai eficient plan de tratament care sa-ti permita sa te simti bine si sa-ti desfasori activitatile zilnice in siguranta. Ei pot lua in considerare si alte metode de administrare a insulinei, cum ar fi pompa de insulina, pentru a putea tine cont de nevoile tale individuale.

Retine ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consulti un medic in legatura cu situatia ta specifica si sa urmezi recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/diabet

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Diabet-Zaharat-tip-1/diabetul-zaharat-tip-1-insulino-dependent_862

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.