Clickmed
programare rapida la medic

Cum pot sa imi ajut ficatul sa se detoxifieze si sa elimin grasimea din ficat?

Ficatul gras
Intrebare postata de Dunareanu nicoleta cu 4 luni in urma

Buna ziua.am steatoza hepatica moderat spre sever.as dori sa stiu ce este mai bine sa fac ,arginina perfuzabila ori perfuzii cu glutation?am si polipi la fiere.acuz dureri in partea dreapta si foarte mare disconfort abdominal din cauza balonarilor.multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot sa imi ajut ficatul sa se detoxifieze si sa elimin grasimea din ficat?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 4 luni)

Buna ziua!

Este recomandat sa consulti un specialist hepatolog sau gastroenterolog inainte de a incepe orice tratament sau terapie.

In cazul steatozei hepatice, cateva optiuni care pot ajuta la detoxifierea ficatului si la reducerea grasimii in ficat includ:

1. Adopta o dieta sanatoasa: includerea alimentelor bogate in antioxidanti (cum ar fi fructele si legumele proaspete), grasimi sanatoase (uleiul de masline, avocado), proteine slabe (peste, pui, tofu), carbohidrati complecsi (cereale integrale) si limitarea consumului de zahar rafinat si alimente prelucrate.

2. Evita alcoolul: consumul de alcool poate agrava steatoza hepatica si poate duce la deteriorarea ficatului.

3. Exercitii fizice regulate: activitatea fizica regulata poate ajuta la scaderea in greutate si la reducerea grasimii din ficat. Este recomandat sa discuti cu medicul tau despre ce tipuri de exercitii fizice sunt potrivite pentru tine.

4. Controlul greutatii: pierderea in greutate, in special a grasimii abdominale, poate imbunatati starea ficatului. Un specialist in nutritie sau un dietetician poate ajuta sa-ti stabilesti un plan de pierdere in greutate sanatos.

5. Tratamentul polipilor la fiere: daca polipii la fiere provoaca dureri si disconfort abdominal, medicul poate recomanda diverse optiuni de tratament, inclusiv indepartarea chirurgicala a acestora.

Este recomandat sa consulti un medic, specialist in domeniu, pentru un diagnostic corect si pentru tratamentul potrivit: https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/detoxifierea_10832

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.