Clickmed
programare rapida la medic

De ce după un episod de plâns de supărare mă dor mușchii corpului și am frisoane? raspuns medic

Stres
Intrebare postata de Utilizator11698835354 cu 5 luni in urma

atunci când am parte de un moment trist și plâng, încep să mă doară mușchii corpului și să am frisoane. De ce se întâmplă asta? Faza este că atunci când se întâmplă asta, sunt acasă și după aceea mă pun la somn, pentru că efectiv simt cum îmi cedează corpul și mi se face somn, iar după ce mă trezesc sunt bine și okay. Dar, au fost momente ce-i drept mai puține, le pot număra pe degete când am avut un episod de plâns în public și mușchii au început să mă doară și să simt cum corpul meu parcă se topește precum o înghețată și să încep să am frisoane...
De ce se întâmplă asta și cum pot evita asta sau cum pot ameliora aceste simptome?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "De ce după un episod de plâns de supărare mă dor mușchii corpului și am frisoane?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum 5 luni)

Buna ziua,

Episoadele de plans intense pot declansa o serie de reactii fiziologice in organismul nostru. Iata cateva explicatii posibile pentru simptomele pe care le-ai descris:

1. Tensiunea musculara: Stresul emotional poate provoca o tensiune excesiva in muschi, ceea ce poate duce la dureri musculare si chiar spasme. Acest lucru este posibil sa se intample si in timpul plansului, in special daca pastrezi o pozitie tensionata a corpului.

2. Hormoni de stres: Plansul poate elibera hormoni de stres, cum ar fi cortizolul, in organism. Acesti hormoni pot determina contractii musculare si stangacie musculara, ceea ce poate duce la senzatia de durere si slabiciune musculara.

3. Modificari ale temperaturii corporale: Atunci cand plangem, putem respira mai greu si mai adanc, ceea ce poate afecta temperatura corpului. Acest lucru poate duce la fluctuatii ale temperaturii si aparitia frisonelor sau a senzatiei de caldura.

Pentru ameliorarea acestor simptome puteti urma cativa pasi:

1. Relaxare si respiratie controlata: Odata ce simti ca muschii devin tensionati si apare senzatia de durere, incearca sa faci exercitii de relaxare si respiratie profunda. Poti utiliza tehnici precum meditatia, yoga sau exercitiile de respiratie pentru a calma tensiunea musculara si pentru a-ti reduce disconfortul.

2. Aplica caldura sau frig localizat: Pentru a ameliora durerile musculare, poti aplica o punga cu gheata sau o compresa calda pe zonele dureroase. Alege ce iti ofera mai multa alinare.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/psihologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Stresul-si-sindromul-de-oboseala-cronica/9-probleme-de-sanatate-influentate-de-stres_8390

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Clinica Hope MClinica Hope este un medic autorizat SFM (acum 2 luni)

Durerea musculară și frisoanele în timpul momentelor triste pot fi cauzate de reacții fiziologice la stresul emoțional intens. Pentru a gestiona aceste simptome, poți încerca tehnici de relaxare, activități fizice regulate și gestionarea stresului. De asemenea, consultarea unui terapeut poate fi utilă în dezvoltarea de strategii pentru gestionarea emoțiilor și stresului. Este important să consulți un medic dacă simptomele persistă sau devin severe.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Clinica Hope
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Clinica Hope
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.