Clickmed
programare rapida la medic

Ureche infundata?

Afectiuni ale urechii
Intrebare postata de Ghita Alina cu 5 luni in urma

Buna ziua! Am urechea stanga infundata de cateva luni. Simt cumva ca o "presiune" in jumatate de cap(partea cu urechea). Am mai mereu senzatie de dezechilibru si o senzatie ca si cum reusesc cu greu sa ma tin pe picioare. Mentionez ca uneori seara la culcare cand ma linistesc, simt ca o " vajaiala" in cap foarte deranjanta.
La medic mi s a pus diagnosticul de rinita vasomotorie, disfunctie tubara,afectiunea trompei lu Eustache. Ca si tratament am primit apa de mare, bixtonim, nurofen express, rinoclenil si clarinase. Si ca apoi daca nu functioneaza ar trebuie sa imi faca o tuboplastie. Sunt putin speriata, gasesc pe internet numai dignostice grave, tumori. Am nevoie de cateva pareri ale unor medici sau persoane care au trecut prin situatii asemanatoare.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ureche infundata?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

SfatulMedicului (acum 5 luni)

Buna,

Simptomele pe care le descrieti dumneavoastra pot fi provocate de o disfunctia tubara sau rinita vasomotorie. Disfunctia tubara se refera la o problema la nivelul trompei Eustachio, care este responsabila de echilibrul presiunii aerului intre timpan si exteriorul urechii. Rinita vasomotorie este o afectiune in care receptorii nazali sunt mai sensibili si au o reactie exagerata la factori precum temperaturile extreme, poluarea sau mirosurile puternice.

Tratamentul initial pe care vi l-a prescris medicul include mai multe medicamente care pot ajuta la ameliorarea simptomelor. Este posibil ca aceste medicamente sa necesite un timp pana sa aiba efecte vizibile, asa ca este important sa aveti rabdare si sa le urmati conform indicatiilor.

In cazul in care tratamentul conservator nu functioneaza, tuboplastia poate fi o optiune viabila pentru a rezolva problema. Aceasta este o procedura care implica inlocuirea sau repararea trompei Eustachio. Este important sa discutati cu medicul despre toate optiunile disponibile, despre riscurile si beneficiile fiecareia dintre ele si sa luati o decizie impreuna cu el.

Referitor la ingrijorarea dumneavoastra cu privire la posibilitatea unei tumori, este important sa nu traga concluzii pripite pe baza informatiilor gasite pe internet. Un consult medical de specialitate poate rezolva aceasta incertitudine.

Va recomandam sa va programati la un medic ORL: https://www.clickmed.ro/medic/orl

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Afectiuni-ale-urechii/de-ce-se-infunda-urechilei_19559
sfatulmedicului.ro/Ametelile-si-vertijul/ameteala-si-pierderi-de-echilibrui-tot-ce-trebuie-stiut-despre-vertij_17604


Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Nicoleta (acum 3 luni)

Amețeli nu am , foarte rar am avut senzația că amețesc . Am luat și eu Medrol ( într-adevăr nu e voie să mâncați sărat deloc pe perioada tratamentului ) poate o sa vă facă bine dumneavoastră, mie din păcate nu mi-a făcut . La început aveam urechea înfundată tot timpul cam primele 3 luni apoi a început sa mi se desfunde daca stau mai mult timp într-un loc dar daca mă urc în mașina și merg cu ea prin oraș imediat simt o presiune puternica in ureche și începe să-mi pocnească si se înfundă ( e un disconfort foarte mare ) . Am făcut audiograma și timpanograma și toate au ieșit în regulă . Cu siguranță trompa lui Eustachio nu mai funcționează corect . Am citit mult despre disfuncții tubare și am văzut că unele persoane pe lângă senzația de presiune au și amețeli ( cică ar fi ceva normal ) nu cred că trebuie să vă speriați în legătură cu asta doar că e un disconfort mare . Nici eu nu știu ce tratament sa mai iau ca să-mi treacă ,cred că trebuie să fac operația de deviație de sept poate o sa rezolv ceva .Sper să rezolvați cat mai repede că știu cât e de deranjant . Dacă mai aveți ceva întrebări puteți să-mi scrieți oricând . Sper să scrieți dacă găsiți rezolvarea ( așa am să fac și eu în caz că reușesc să o găsesc ) 😁

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Nicoleta
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Nicoleta
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ghita Alina (acum 3 luni)

Cu siguranta o sa scriu daca rezolv. Eu am facut si CT. A iesit in regula, n am tumori, lichid nimic. Si totusi este infundata. Si la fel daca stau pe loc e infundata dar cumva destul de insesizabil dar daca merg mai mult ( efort ) se infunda mai tare si se simte ca o presiune.. este deranjant. O aerisire sau montarea unui tubosor care se elimina ( tuboplastie cred ca se numeste ). Cat despre deviatia de sept, nu stiu ce sa spun.. si eu am si nara stanga infundata dar de respirat respir bine totusi.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Ghita Alina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Ghita Alina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.