Clickmed
programare rapida la medic

Amigdalită sau altceva?

Amigdalita
Intrebare postata de Carmen Ștefania cu 5 luni in urma

Bună ziua,

De aproximativ o săptămână și jumătate mă confrunt cu o durere în gât care s a agravat în loc să se amelioreze. Durerea este severă, la înghițire și se resimte și în jurul mărului lui Adam plus de o parte și de alta cred ca sunt ganglionii inflamați. Durerea iradiază cumva și la urechi și am avut și dureri de cap în zona frontală. Acum nu mai am. Totul a început cu o răceală nu foarte puternică. Îmi curge nasul și tușesc. Tusea este uneori seacă uneori sparge. Am avut și frisoane până acum 2 zile. Am luat ibuprofen , nurofen răceală și gripă și un antibiotic timp de 3 zile Azitrox. Știu ca nu a fost bine să iau antibiotic fără recomandarea medicului, dar în anul trecut am avut câteva episoade de amigdale inflamate plus puroi și cu azitrox vindecam. Am crezut inițial ca tot asta este. Acum nu am puroi pe amigdale . Aștept sfatul dvs. până voi putea să ajung la medic. Mulțumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Amigdalită sau altceva?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 5 luni)

Buna ziua,

Din descrierea simptomelor, exista posibilitatea ca sa aveti amigdalita, insa doar un medic poate confirma acest diagnostic in urma unui consult de specialitate.

Durerea severa in gat, inflamatii ganglionare si disconfortul in jurul marului lui Adam sunt semne tipice ale amigdalitei. De asemenea, raceala si tusea pot fi asociate cu amigdalita sau pot fi simptome separate.

Este important sa consultati un medic pentru un examen in acest caz, deoarece este posibil ca tratamentul cu Azitrox sa nu fi fost suficient sau sa fie necesara o alta abordare terapeutica.

Pana ajungeti la medic, puteti lua masuri de auto-ingrijire pentru a ameliora disconfortul gatului, cum ar fi consumul de lichide calde, clatirea cu apa sarata, evitarea alimentelor picante si iritante, pastrarea unui mediu umed (folosirea un umidificator) si evitarea expunerii la fumul de tigara sau alte iritanti.

Va recomandam sa va programati la un medic ORL: https://www.clickmed.ro/medic/orl

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Faringita-si-amigdalita/amigdalita_480
sfatulmedicului.ro/Faringita-si-amigdalita/care-sunt-manifestarile-amigdaliteii_17156
sfatulmedicului.ro/Faringita-si-amigdalita/informatii-esentiale-despre-amigdalita_4743



Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.