Clickmed
programare rapida la medic

Ma puteti ajuta sa interpretez aceste analize ale tatalui meu cu probleme alcoolice?

Abdomenul acut
Intrebare postata de Utilizator21695977093 cu 6 luni in urma

Tatal meu a consumat alcool toata viata lui, in unele perioade mai mult, in altele mai putin, si as vrea sa stiu din aceste analize in ce stadiu se afla: "COLECTIE LICHIDIANA IN CANTITATE MICA IN CAVITATEA PERITONIALA(are si hernie nu stiu daca de acolo lichidul), F=186MM IN AX RENAL SI 131/98MM PE LS CU HIPERTROFIA LOBULUI CUDAL, NORMOFLECOGEN, VP=17MM, VMZS=16MM, VS-RP=15MM, SMOGENA=199/70, VB-CBP-P-R-VU- ECO NORMALE

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ma puteti ajuta sa interpretez aceste analize ale tatalui meu cu probleme alcoolice?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 6 luni)

Buna ziua,

Este important sa retineti ca, desi aceste rezultate ofera o imagine generala a sanatatii, ele nu sunt suficiente pentru a face un diagnostic complet. Pentru a intelege mai bine starea de sanatate a tatalui dumneavoastra si pentru a evalua efectele consumului indelungat de alcool, este crucial sa discutati cu un medic specialist. Medicul poate recomanda investigatii suplimentare si poate oferi un plan de tratament sau consiliere, daca este necesar.

Colectie lichidiana in cantitate mica in cavitatea peritoneala: Aceasta indica prezenta unei cantitati mici de lichid in cavitatea abdominala. Cauzele pot fi variate, inclusiv afectiuni legate de ficat, rinichi sau probleme ale sistemului limfatic. Hernia poate contribui la acumularea acestui lichid, dar este necesara o evaluare medicala mai detaliata pentru a determina cauza exacta.

Dimensiuni renale: Dimensiunile rinichilor sunt in general normale, dar exista o mentiune despre hipertrofia lobului cudal al rinichiului. Aceasta poate fi cauzata de o varietate de factori, iar o evaluare suplimentara poate fi necesara pentru a determina cauza.

VMZS, VS-RP, SMOGENA: Acestea sunt masuri ale vaselor de sange si ale hipertrofiei musculare. Din descrierea data, se pare ca nu exista anomalii semnificative in acest domeniu.

VB-CBP-P-R-VU: Acestia sunt parametri ai testului de urina (analiza a urinei). Din descrierea data, nu par sa existe probleme semnificative in urina.

De asemenea, este important ca tatal dumneavoastra sa discute deschis cu medicul despre istoricul sau de consum de alcool, pentru ca acesta poate fi un factor important in evaluarea starii sale de sanatate si in elaborarea unui plan adecvat de ingrijire.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/medicina-interna

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Ficatul-si-caile-biliare/sindromul-ascitic-acumularea-de-lichid-in-abdomen_930

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.