Clickmed
programare rapida la medic

Am amețeli și tulburări de echilibru și tahicardie când stau in picioare,cum pot scapă ?

Ametelile si vertijul
Intrebare postata de Florin2244 cu 7 luni in urma

Buna ziua,am 20 de ani și de 2 luni ma confrunt cu niște amețeli de dimineața pana seara,tahicardie atunci când stau in picioare,tulburări de echilibru câteodată.
Acum 2 luni conduceam și mi s a făcut rău,aveam bătăile inimi accelerate,o amețeala brusca și senzație de leșin,am ajuns la spital(alo mi am mai revenit).
Mi au spus medici ca ficatul nu se afla intr-o stare prea buna,aveam TGO foarte mare,ca și diagnostic dischinezie biliară,mi au zis sa țin regim,am ținut,a mai trecut o luna,am văzut ca nu văd nici măcar o schimbare,amețelile încă erau și tahicardia(un efort mic,doar stat in picioare).
Am mers la un cardiolog,mi a spus ca nu am nimic la inima,mi a dat niște metroporol,in continuare nu m am simțit bine,am mers la alt cardiolog,acolo mi au spus sa punem un Holter,am pus,iar rezultatele la holter cel mai mic puls a fost constatat la 41 in timpul somnului,iar cel mai mare 163 iar medie 73.
Medicul mi a zis ca este vorba de brahi-tahi,am mers la București la aritmolog,acolo ca sa constate ca pulsul este okey și ca este normal la tineri aceaste valori,țin sa mentionez ca peste tot unde am fost,mi au făcut ecografie,am ajuns iar la spital,tot așa am avut o tahicardie mai severa 145 puls,mi am alarmat si psihicul.
Acolo mi au făcut o branula si analize la sânge și câteva EKG uri,mi au spus sa merg la un cardiolog,analizele au ieșit perfect normale,ținând cont ca prima data a fost cu ficatul,au ieșit normale,i am arătat medicului analizele făcute cu o luna si a rămas scoată,am mers la alt cardiolog,acolo mi a constatat ca am o pericardita lichidiana,am făcut si un ct cu substanța de contrast trimis de medicul cardiolog,ct a ieșit perfect normal,nimic la plămâni si nici pericardita nu era pe CT,am mers la cardiolog cu rezultatele si a rămas si el surprins ca nu a ieșit pe ct pericardita,mi-a făcut iar un ECO si acolo mi a arătat ca se afla lichidul.
Mi a dat tratament,metroprolol,colchicina,Aspenter,
Și am mai făcut niște analize date de domnul doctor,toată Hematologia completa a ieșit okey,fibrinogen a ieșit bine,in schimb NT-proBNP a ieșit măricel 138,mi a spus cardiologul ca e normal NT și ca nu judecam după vărsta.
In continuare iau tratamentul dar mi au ramas amețelile și tahicardia de dimineața pana iau metroprorol,după ce îl iau îmi trece și revină mai pe seara aceasta tahicardie,mentionez ca tahicardia o am doar in picioare sau in mers(120-125 variază).
Ma cam îngrijorez de situația actuala,sunt o fire si anxioasa,majoritatea mi au spus sa nu fie si o tulburare de anxietate,dar nu știu sa o compar..
Ținând cont ca ma ridic doar din pat si sar bătăile inimi si pana nu iau medicamentul care-mi ameliorează simptomele.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Am amețeli și tulburări de echilibru și tahicardie când stau in picioare,cum pot scapă ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum 7 luni)

Buna ziua,

Ametelile, tulburarile de echilibru si tahicardia pot fi cauzate de mai multe afectiuni, inclusiv afectiuni ale sistemului cardiovascular, digestiv sau neurologic. Este important sa consulti un specialist care sa te ajute sa identifici cauza exacta a acestor simptome si sa primesti tratamentul adecvat.

In acelasi timp, poti incerca si cateva masuri de baza pentru a reduce simptomele pana cand ajungi la medic:

1. Asigura-te ca esti hidratat si consumi suficienta apa.
2. Evita consumul excesiv de cafeina si de alcool.
3. Ai grija sa te odihnesti suficient si sa dormi bine noaptea.
4. Fa exercitii de respiratie si de relaxare pentru a reduce nivelul de stres si anxietate.
5. Evita ridicarea brusca din pozitie culcat sau asezat.
6. Poti incerca sa consumi alimente bogate in fier si vitamina B12, deoarece deficitul acestor nutrienti poate duce la simptome similare.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/neurologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Ametelile-si-vertijul/vertijul-simptome-cauze-si-tratament_14822

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Utilizator11711494887 (acum 3 saptamani)

Si eu am acelasi simptome ,cum e ,ti ai mai revenit?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11711494887
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11711494887
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.