Clickmed
programare rapida la medic

Cum pot scăpa de infecția cu ecoli?

Infectii urinare
Intrebare postata de RalucaB cu 7 luni in urma

Bună ziua! În Iunie 2022 mi-am făcut analizele de rutină, iar la urocultură am ieșit pozitivă cu ecoli. Simptomele pe care le aveam (până să aflu ca sunt din cauza acestei bacterii) au constat în scaun semi-legat (uneori moale), dureri de burtă dimineața când mă trezeam și flatulențe, tot dimineața. Am fost la numeroși medici, de medicina interna, urolog, ginecolog, însă tot ce au putut să îmi prescrie au fost antibiotice, urisan, pansamente gastrice, kebene. Tratamentele nu m-au ajutat, simptomele au continuat și continuă, de aceea ma văd pusă în situația de a vă cere părerea. Cum aș putea să scap de această bacterie? O să îmi influențeze oare conceperea unui copil? Am mai citit pe forumuri cum că uleiurile esențiale de la DoTerra ar ajuta, însă nu găsesc niciunde un mod de preparare, respectiv ce tipuri de uleiuri ar trebui utilizate. Dacă are cineva mai multe detalii, îl/o rog frumos să îmi spună și mie. Sănătate tuturor!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot scăpa de infecția cu ecoli?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 7 luni)

Buna ziua,

Infectia cu E. coli este cauzata de bacterii care afecteaza de obicei tractul urinar, desi pot fi implicate si alte organe. Este important sa consulti un medic specialist, cum ar fi un medic specialist in boli infectioase, pentru a primi un tratament adecvat si pentru a preveni complicatiile.

Exista cativa pasi pe care ii poti urma pentru a preveni aceasta infectie si a-i controla raspandirea:

1. Igiena personala: Spala-te pe maini in mod regulat, in special dupa ce mergi la toaleta si inainte de a manca. Asigura-te ca utilizezi sapun si apa calda si spala bine zonele respective.
2. Hidratare adecvata: Consuma suficienta apa pentru a-ti mentine tractul urinar bine irigat si pentru a facilita eliminarea bacteriilor.
3. Urinare regulata: Nu amana urinarea. Atunci cand simti nevoia de a urina, asigura-te ca o faci cat mai curand posibil, deoarece retentia urinei in vezica poate permite bacteriilor sa se inmulteasca.
4. Evita produsele iritante: Redu consumul de alcool, cafea si bauturi carbogazoase, deoarece acestea pot irita tractul urinar si pot agrava simptomele.
5. Evita utilizarea produselor de igiena vaginala parfumate: Aceste produse pot irita zona vaginala si pot perturba echilibrul bacterian natural.
6. Antibiotice: Urmeaza cu strictete tratamentul prescris de medicul tau.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Toxiinfectii-alimentare/infectia-cu-escherichia-coli_6730

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.