Clickmed
programare rapida la medic

Cum pot sa scap de mîncarime genitale ?

Boli genitale feminine
Intrebare postata de cu 7 luni in urma

Buna.
Va rog frumos da ma ajute cineva cu un sfat.
De vre-o doi ani ma confrunt cu un disconfort in zona genitala .
Am o mîncarime in afara labiilor mari linga clitoris.
Mincarimea se manifesta mai ales seara cind ma culc in pat.Simt totodată ca parca ar merge niște furnici prin vagin si in afara lui.
Înainte de ciclu mîncarime este mai puternică si îmi mai apar parca niste bubițe măruntele care ma maninca si ma ustura foarte tare.
Va rog frumos un sfat daca cineva sa mai confruntat cu asa o situație

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot sa scap de mîncarime genitale ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 7 luni)

Buna ziua,

Inainte de a face orice, este important sa va faceti o programare la medicul ginecolog pentru a primi un diagnostic corect si un tratament adecvat.

In plus, iata cateva sugestii care ar putea ajuta temporar pana la vizita la medic:

Mentineti o igiena adecvata: spalati-va in mod regulat cu un sapun pH neutru si apa calduta. Evitati utilizarea produselor parfumate sau agresive care ar putea agrava mancarimea.

Evitati hainele stramte si materialele sintetice: imbracati hainele din materialele naturale pentru a permite pielii sa respire si evitati hainele care se freaca sau irita zona genitala.

Evitati scarpinarea: scarpinarea poate agrava mancarimea si poate duce la leziuni sau infectii secundare. Incearcati sa va abtineti, iar daca simti nevoia de a va scarpina, faceti lucrul acesta cu blandete.

Folositi comprese reci: aplicarea unei comprese reci pe zona afectata ar putea ajuta la ameliorarea temporara a mancarimii.

Evitati factorii de stres: stresul poate agrava mancarimea si simptomele asociate. Incearcati sa gasiti tehnici de relaxare care functioneaza pentru dumneavoastra, cum ar fi meditatia sau respiratia profunda.

Evitati relatiile sexuale pana cand primiti un tratament adecvat: raporturile sexuale pot agrava simptomele si pot duce la o exacerbare a infectiei.

Amintiti-va ca aceste sfaturi reprezinta doar masuri temporare si nu inlocuiesc consultul medical.

Va recomandam sa va programati la un medic ginecolog: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articol de interes:
sfatulmedicului.ro/Boli-de-piele/tot-ce-trebuie-stiut-despre-mancarimile-din-zona-inghinala_17943

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.